Denetimli serbestlikten yararlananlara yönelik panel

Denetimli serbestlikten yararlananlara yönelik panel


ZONGULDAK (A.A) - Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından cezaevlerinde denetimli serbestlik tedbiri uygulanarak cezalarını toplum içerisinde infaz edilen hükümlülere yönelik panel düzenlendi.
     Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Tıp Fakültesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Nuray Atasoy, Belediye Nikah Salonunda düzenlenen panelde yaptığı konuşmada, ruhsal hastalıkların önemli bir kısmının altında aile içi problemlerin yer aldığını söyledi.
     Kadınlardaki depresyonun yarısının nedeninin aile içi problemlerin olduğunu dile getiren Atasoy, şunları kaydetti:
     Şiddet ile ilgili en önemli durum öfke durumudur. Öfkeyi doğuran nedenlere bakmak gerekiyor. Aslında öfkenin altında kıskançlık, üzüntü, kaygı,itilmişlik, hayal kırıklığı ve haksızlık gibi duygular vardır. İnsanlar engellendiklerini hissettiklerinde öfke ortaya çıkar. Fiziksel olarak zararlarının yanında zihinsel olarak da öfke beynin iyi düşünmesini bozan duygu hallerinden biridir. Suç davranışının altında önemli bir neden öfkedir. Bu nedenle de öfkeyi hissettiğimizde önlem adına yapmamız gerekenler çok önemlidir. O kadar öfkeli olmasaydım ya da öfkeliyken adım atmasaydım olaylar nasıl olurdu diye düşündüğünüzde bile aslında uğradığınız pek çok zararı fark edebilirsiniz.
     BEÜ Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Hasan Sankır Aile içi iletişimin temel unsurları, BEÜ İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Osman Kabakçılı ise Öfkenin kontrolü ve aile içi iletişimin manevi boyutu konularında katılımcılara bilgi verdi.
    
     Muhabir: İdris Köle
     Yayıncı: Erdinç Aksoy
<< Önceki Haber Denetimli serbestlikten yararlananlara yönelik panel Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER