Deniz Baykalın Darbe Komisyonunu terk etmesi

Deniz Baykalın Darbe Komisyonunu terk etmesi -CHP Milletvekili Kart, Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonuna karşı Deniz Baykalın sergilemiş olduğu davranışa destek verdi


ANKARA (A.A) - CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonuna karşı Deniz Baykalın sergilediği davranışa destek verdi.
     Kart, yaptığı yazılı açıklamada, Anayasa ve İçtüzüğün ilgili hükümlerinin açık olduğunu belirterek, Meclis araştırması, belli bir konuda bilgi edinilmek için yapılan incelemeden ibarettir. Bu inceleme yapılırken daha çok ilgililer, uzmanlar dinlenilir. Dinlemenin sonucuna göre de kamuoyu bilgilendirilir. Bu bilgilendirme doğrultusunda hazırlanacak rapor, istişare amaçla yürütme organına gönderilir ifadesini kullandı.
     Kart, Mezkür Araştırma Komisyonunun ise savcılık makamı fonksiyonunu ya da misyonunu üstlendiğini savunarak, Anayasanın 6. ve 9. maddelerinin açık şekilde ihlal edildiğini bildirdi.
     Çalışmaların özünde Komisyonun inandırıcılığı ve güvenirliliğinin kalmadığını ileri süren Kart, şunları kaydetti:
     Komisyon, birilerine mevzi hazırlamak ya da hükümetin anayasa ihlallerine meşruiyet kazandırmak amacına maalesef yönelmiştir. AKPnin yönetim anlayışlarında bunun şaşılacak ve yadırganacak bir yönü yoktur. AKP, demokrasiye ilişkin tüm kurum ve kavramları Makyavelist yaklaşımlarla sömüren ve tüketen ve devamında da toplumda ayrışma yaratan bir anlayışa sahiptir. Türkiyeyi yakın dönemde bekleyen yakın tehlike budur. Türkiye bu anlamda açık ve yakın bir tehlikeyle karşı karşıyadır. Türkiyede artık anayasal kurumlar, Türkiyeyi yöneten diktatörün izni ve icazeti doğrultusunda görev yapar hale gelmişlerdir.
    
     Baykal, bu oyunu görmüş, okumuş ve tepkisini ortaya koymuştur. Bu yaklaşım ve değerlendirmelerle Baykalın Komisyona yönelik tavır ve değerlendirmelerine katıldığımı beyan ediyorum.
    
     Muhabir: İlkay Güder
     Yayıncı: Murat Taydaş
<< Önceki Haber Deniz Baykalın Darbe Komisyonunu terk etmesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER