Deniz kirliliğine karşı İzmirde kulaç atacak

Deniz kirliliğine karşı İzmirde kulaç atacak -Engelli milli sporcu Özdemir, Her Kulaç Denize Bir Nefes projesi kapsamında deniz kirliliğine dikkat çekmek için başlattığı yüzme etkinliğini İzmir Güzelbahçede sürdürecek


İZMİR (A.A) - Engelli milli sporcu Kemal Özdemir, Her Kulaç Denize Bir Nefes projesi kapsamında deniz kirliliğine dikkat çekmek için başlattığı yüzme etkinliği, İzmrin Güzelbahçe kıyılarında sürecek.
     Deniz Ticaret Odası (DTO) İzmir Şube Başkanı Geza Dologh, yaptığı yazılı açıklamada, DenizTemiz Derneği/TURMEPA tarafından başlatılan Her Kulaç Denize Bir Nefes projesi kapsamında Türkiyenin kıyı şeridinde yüzme etkinlikleri gerçekleştiren engelli milli sporcunun, DTO İzmir Şubesi ve Güzelbahçe Belediyesinin de işbirliği ile Güzelbahçe açıklarında kulaç atacağını belirtti.
     Proje kapsamında Özdemirin, 21 Eylül Cuma günü Güzelbahçe açıklarında tekneden atlayarak deniz kirliliğine karşı mücadele vereceğini belirten Dologh, bu etkinliğe paralel aynı gün Güzelbahçe kıyı şeridinde ilköğretim öğrencilerinin katılımıyla Uluslararası Kıyı Temizliği Günü çalışmasının yapılacağını bildirdi.
    
     -Kemal Özdemir-
    
     Zonguldakta 1960 yılında doğan Kemal Özdemir, 1969 yılında geçirdiği bir trafik kazası sonucu sol kolunu kaybetti. Dokuz yaşında atletizmle tanışan Özdemir, 1981 yılında Türkiye Atletizm Pist Şampiyonasıyla profesyonel atletizm hayatına başladı. Marmara Üniversitesi Spor Akademisinden 1998 yılında mezun oldu. Özdemir, halen aktif olarak spor yaşantısına devam etmekte ve atletizm koçluğu yapmaktadır.
    
     Muhabir: Ali Korkmaz
     Yayıncı: Ufuk Kırabalı
<< Önceki Haber Deniz kirliliğine karşı İzmirde kulaç atacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER