Denizlide kentsel dönüşüm çalışmalarına başlandı

Denizlide kentsel dönüşüm çalışmalarına başlandı -75. Yıl İlköğretim Okulunun yıkımı gerçekleştirildi


DENİZLİ (A.A) - Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun gereğince yurt genelinde Kentsel dönüşüm başlıyor projesi kapsamında Denizlinin Akköy ilçesinde depreme dayanıksız raporu verilen 75. Yıl İlköğretim Okulu yıkıldı.
     Proje çerçevesinde Türkiyedeki 35 ille birlikte 75. Yıl İlköğretim Okulu, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekiplerince yıkıldı.
     Çevre ve Şehircilik İl Müdür Vekili İbrahim Özsoy, okulun bahçesinde gazetecilere yaptığı açıklamada, zaman zaman oluşan depremlerde yaşanan can kayıplarının herkesi derinden üzdüğünü ve kentsel dönüşümle birlikte can ve mal kaybı yaşanmamasına dair ilk adımın atıldığını söyledi.
     Özsoy, bugüne kadar yaşanan kayıpların sebebinin Türkiyede olan depreme dayanıksız yapı stoku olduğunu belirterek, Bu yapı stokunun ya hiçbir mühendislik hizmeti almamış ya da günümüz deprem yönetmeliğinin oldukça gerisinde olan 1975 Deprem Yönetmeliğine göre yapılan yapılarda oluşmaktadır dedi.
     İbrahim Özsoy, şöyle konuştu:
     Denizli Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü personeli ve Pamukkale Üniversitesi akademisyenleri tarafından Denizlideki kamu binalarının büyük bölümü incelendi. 75. Yıl Cumhuriyet İlköğretim Okulu da bu kapsamda incelenerek bilimsel verilere dayanarak hakkında yıkım kararı verildi. Okulun taşıdığı risk ve nedeniyle boşaltıldı ve eğitim öğretimde kullanılması engellendi.
     Bu arada, yıkım gerçekleştirilirken okulun eski öğrencilerinden Sebahat Atabay (11) isimli çocuk gözyaşlarını tutamadı. Atabay, şu anda 6. sınıfta okuduğunu, anaokulunda 1 yıl boyunca 75. Yıl İlköğretim Okulunda eğitim gördüğünü söyledi. Daha sonra okulun boşaltıldığını anlatan Atabay, ilk okuduğu okulun gözleri önünde yıkılmasının kendisini çok üzdüğünü kaydetti.
    
     Muhabir: Fatma Karakış / Mustafa Dermencioğlu
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber Denizlide kentsel dönüşüm çalışmalarına başlandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER