Denizlide ticari sicil işlemleri elektronik ortamda

Denizlide ticari sicil işlemleri elektronik ortamda yapılmaya başlandı


DENİZLİ (A.A) - Denizlide ticaret sicil işlemlerinin elektronik ortamda yapılmasını sağlayan Merkezi Sicil Kayıt Sistemi MERSİS Projesi, uygulaması başladı.
     Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından ticaret sicil işlemlerinin elektronik ortamda yapılması için hazırlanan MERSİS Projesi, Mersin ve İzmirden sonra, pilot bölge olarak seçilen Denizlide de hayata geçti. Denizli Ticaret Sicili Müdürlüğünde tüm ticari sicil işlemleri, 18 Ekim tarihinden itibaren elektronik imza yardımıyla elektronik ortamda yapılmaya başlandı.
     Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Özer, gazetecilere yaptığı açıklamada, MERSİS projesinin başlangıç tarihinden itibaren yasal zorunluluk gereği üyelerin ticaret sicil işlemleri için http://www.gumrukticaret.gov.tr internet sitesi üzerinden başvuruda bulunmaları ve sistemin yönlendirmesine göre işlemlerini takip etmeleri gerektiğini belirtti.
     MERSİS projesinin yürürlüğe girmesiyle bilgi güncelleme, şirket birleştirme, unvan değişikliği, iflas başvuruları, genel kurul bildirimi, çeşitli lisans başvuruları, mali destek ve teşvik başvuruları, çalışan SGK kayıtları, vergi beyan ve ödemeleri gibi ticari sicil işlemlerinin elektronik ortamdan yapılacağını ifade eden Özer, şöyle dedi:
     Proje ile birlikte tüm tüzel kişilikler ortak bir yapıyı kullanarak tüm kamu kurumlarından online hizmet almaya başladı. Hem kamu kuruluşları hem de üçüncü kişiler ticaret sicilinde bilgilere doğru, güvenilir ve hızlı bir şekilde elektronik ortamda ulaşabiliyorlar. Uygulama tamamen hayata geçirildiğinde kurumlar arası entegrasyon çalışmaları hız kazanacak ve böylece bürokrasinin azaltılması sağlanacaktır. Kamu kurumlarının tüzel kişiliklerle ilgili ihtiyacı olan bilginin tek noktadan sunulması ve sistemde tutulan şirket bilgilerinin uluslararası standartlara uyumlu hale getirilmesine imkan veren projenin zaman ve para tasarrufu sağlamanın yanında, ticaret hayatına hız ve kolaylık getireceğini düşünüyoruz.
    
     Muhabir: Mustafa Dermencioğlu
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber Denizlide ticari sicil işlemleri elektronik ortamda Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER