Denizliye metrobüs hattı yapılması planı

Denizliye metrobüs hattı yapılması planı -Denizli Belediye Başkanı Zolan: Metrobüsün, toplu taşımaya katkı sağlayacağını ve trafiğin yükünü azaltacağını düşünüyoruz


DENİZLİ (A.A) - Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, kente yapılması planlanan metrobüs hattının, toplu taşımaya katkı sağlayacağını ve trafiğin yükünü azaltacağını söyledi.
     Zolan, belediyede düzenlediği basın toplantısında, Denizlide toplu taşımanın cazip hale gelmesi, daha konforlu olması adına toplu taşıma ihalesini alan firmanın yetkilileri ile metrobüs konusunda uzun süredir görüştüklerini belirtti.
     Metrobüsün Denizlideki toplu taşımaya katkı sağlayacağını ve trafiğin yükünü de azaltacağını düşündüklerini ifade eden Zolan, Metrobüsün Denizlide olmasını arzu etmiştik. Denizlimizin metrobüse kavuşmuş olması, konfora ulaşmış olması bizim için önemli. İstanbuldan sonra Ege Bölgesinde ilk defa bir metrobüsün Denizlide olması bizim için ayrıcalıktır, güzelliktir. Bununla ilgili çalışmalar devam ediyor. Metrobüs hattı yoğunluğun olduğu bölgelerden geçecek dedi.
     Toplu taşıma için ayrı bir ihale açılmayacağını, ihaleyi alan firmanın ihale süresinin sonuna kadar otobüs işletmesi yapan şirketin metrobüsleri alarak işletmeye sunacağını dile getiren Zolan, Hat konusunda ise yeni bir ihaleye gerek yok. İnşallah ihale sözleşmesi sonuna kadar metrobüs toplu taşıma da devam edecek diye konuştu.
    
     Muhabir: İbrahim Süzer / Halil Şahin
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber Denizliye metrobüs hattı yapılması planı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER