Denizli Valisi Abdülkadir Demir:

Denizli Valisi Abdülkadir Demir: "Denizlide, eğitimdeki başarı çıtası daha da yükselecektir"


DENİZLİ (A.A) - Denizli Valisi Abdülkadir Demir, ilin eğitimdeki başarı çıtasının daha da yükseleceğini söyledi.
     Vali Demir, valilikte düzenlenen toplantıda İl Milli Eğitim Müdür vekili Mevlüt Kocatürk ve bazı okul müdürleriyle bir araya geldi.
     Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) sonuçlarına göre Denizlinin en başarılı üçüncü il olduğunu hatırlatan Demir, elde edilen başarının devamlılığını sağlamak için Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) ve Seviye Belirleme Sınavı (SBS) öncesi toplantının düzenlendiğini belirtti.
     Eğitimle ilgili birçok toplantı yaptıklarını ve son sınavlarda önemli bir başarının ortaya çıktığını ifade eden Demir, şöyle konuştu:
     "İnanıyoruz ki bu başarı, sizlerin çizilen hedeflere inanmanız ve destek vermenizle ortaya çıktı. Fiziki şartlar, öğretmen kadroları, idarecilerimiz yani burada her şey hazır. Hayırseverlerimiz katkılarını eksik etmiyorlar. Ortaokul ve orta öğretim müdürlerimizle bir araya gelerek eksik olan ya da aksayan yönler varsa değerlendirmek istedik. Çocuklarda hedef belirlemenin önemli olduğunu düşünüyorum. Başarı beklemenin bir baskı oluşturmaması gerektiğine ve doğru olmadığına inanıyorum. İki aylık süreyi çok iyi değerlendirerek, başarıyı daha ileriye götürmeyi planlıyoruz. Velilerle birlikte bu süreyi çok iyi değerlendirelim. Denizlide eğitimdeki başarı çıtası daha da yükselecektir."
     Okulların fiziki şartlarının iyileştirilmesinin de başarıda önemli bir payı oluşturduğunu vurgulayan Demir, bu konuda önemli çalışmaların yapılacağını, yeni okul binalarını en geç birinci dönemin sonunda tamamlamak istediklerini kaydetti.
    
     Muhabir: Mustafa Dermencioğlu
     Yayıncı: Serdar Yılmaz
<< Önceki Haber Denizli Valisi Abdülkadir Demir: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER