Denizli Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Uzakgider:

Denizli Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Uzakgider: Tüketiciler sağlıklı bir et elde edebilmeleri için kurbanlıklarını veteriner hekim kontrolünde satış yapan yerlerden almalılardır


DENİZLİ (A.A) - Denizli Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Mehmet Ali Uzakgider, kurbanlıklardan sağlıklı bir et elde edebilmek için veteriner hekim kontrolünde satış yapan yerlerden kurbanlık alınması gerektiğini belirtti.
     Uzakgider, yaptığı yazılı açıklamada, kurbanlık kesiminde dikkat edilecek hususlara ilgili uyarılarda bulundu.
     Satın alınan hayvanlara bayrama kadar sakin ortamlarda, iyi barınaklarda, normal beslenme alışkanlıklarında bakılmasının önemli olduğuna işaret eden Uzakgider, şunları kaydetti:
     Kesim öncesinde 24 saat sadece su vererek dinlendirdiğimiz hayvanlarımızı nahoş görüntülere sebep olmadan, hayvanlara eziyet etmeden, asgari teknik ve hijyenik şartları taşıyan yerlerde kesmeliyiz. Bu konuda veteriner hekim kontrolünün olduğu ruhsatlı mezbahalar ve kurban komisyonunca belirlenen kesim yerleri tercih edilmelidir. Kesim yeri temiz olmalı ve su bulunmalıdır. Hastalıklı doku ve organların kesimi sırasında kirlenen bıçaklar dezenfekte edilmelidir. Tüketiciler sağlıklı bir et elde edebilmeleri için kurbanlıklarını veteriner hekim kontrolünde satış yapan yerlerden almalılardır.
    
     Muhabir: Sebahatdin Zeyrek / Mustafa Dermencioğlu / Gülcan Kaplan
     Yayıncı: Ufuk Kırabalı
<< Önceki Haber Denizli Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Uzakgider: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER