DENTUROD Başkanı Karakan:

DENTUROD Başkanı Karakan: 2013te 2 milyondan fazla turistin beyaz cennete gelmesini bekliyoruz


DENİZLİ (A.A) - Denizli Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (DENTUROD) Başkanı Şeref Karakan, 2013te 2 milyondan fazla turistin Pamukkaleye gelmesini beklediklerini söyledi.
     Karakan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Pamukkale ve Karahayıtın yatak kapasitesinin 12 bin olduğunu, 2013 yılını yüzde 85ten fazla doluluk oranıyla kapatmayı hedeflediklerini ifade etti.
     Pamukkale Üniversitesinin Karahayıtta fizik tedavi ve rehabilitasyon ile kür merkezinin yapımına başlaması, Laodikya ve Hierapolis ile diğer antik kentlerde devam eden kazılar ve restorasyonlarda ortaya çıkartılan eserlerin, antik bulguların 2013 yılı turizmine olumlu katkılarının olacağını kaydeden Karakan, şöyle konuştu:
     2012 yılında Pamukkaleyi 346 bin 312si yerli, 1 milyon 610 bin 311 yabancı turist ziyaret etti. 2013te ise 2 milyondan fazla turistin beyaz cennete gelmesi bekleniyor. İlimizdeki beş yıldızlı 5 otelin yanısıra yeni yatırımlarla turizm sektöründe en iyi hizmeti sunmaya devam edeceğiz. Üniversite tarafından yapılacak fizik tedavi ve rehabilitasyon merkeziyle bölgemizde konaklamalı turizm de yaygınlaşacak. Yapılacak kür merkeziyle gelecek yeni yatırımlar bölgede canlılığı artıracak. Sağlık turizmi için ilimize gelecek yabancı turistler en az 10-15 gün konaklayacak. Uzun süreli konaklayan turist ilimizin ve ülkemizin ekonomisine de katkı sağlayacak. Pamukkale ve Karahayıt, günübirlik turizmden kurtulacak.
     Karakan, Denizli Valiliğiyle Türkiyede ve dünyanın birçok ülkesinde düzenlenen turizm fuarlarına katılarak bölgenin tanıtımını yaptıklarını belirterek, Özellikle Karahayıt bölgesinden çıkan ve sıcaklığı 60 dereceyi bulan şifalı kırmızı su, çamur banyoları ve sağlık kürlerine turistler daha çok ilgi gösteriyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı ilimizdeki Sarayköy ve Tekkeköy bölgesinin sadece turizm alanı olarak kullanılmasıyla ilgili bize büyük destek veriyor. Bakanlar Kurulu kararıyla Sarayköy ve çevresi Termal Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi ilan edilmiş, Denizli 5. bölge teşvik kapsamına giren iller içerisine alınmıştır diye konuştu.
    
     Muhabir: Sebahatdin Zeyrek / Mustafa Dermencioğlu / Halil Şahin
     Yayıncı: Erdem Gültekin
<< Önceki Haber DENTUROD Başkanı Karakan: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER