Deprem mağduru vergi mükelleflerine taksit imkanı

Deprem mağduru vergi mükelleflerine taksit imkanı


KÜTAHYA (A.A) - AK Parti Simav İlçe Başkanı Mehmet Yağcı, 19 Mayıs 2011de meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki depremden etkilenen vergi mükelleflerinin borçlarının 24 aya kadar taksitlendirileceğini ve bu taksitlendirmelerden faiz alınmayacağını bildirdi.
     Yağcı, AA muhabirine, Maliye Bakanlığının, doğal afetlerden etkilenen Simav, Van ve Rizedeki mükelleflerin borçlarını taksitlendireceğini söyledi.
     Doğal afetlere maruz kalan yerleşim birimlerindeki mükelleflerin, Maliye Bakanlığına bağlı vergi dairelerine borçlarının taksitlendirilmesine ilişkin hazırlanan Tahsilat Genel Tebliğinin, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından imzalanarak Resmi Gazetede yayımlanmak üzere Başbakanlığa gönderildiğini belirten Yağcı, şöyle konuştu:
     Bu tebliğle 19 Mayıs 2011de Simavda ve aynı yıl Rize ve Vanda meydana gelen doğal afetler nedeniyle Maliye Bakanlığı tarafından vergi uygulamaları bakımından mücbir sebep hali ilan edilen yerlerdeki mükelleflerden alınacak amme alacakları, afet tarihi öncesi ve sonrası olarak tasniflendirilmek suretiyle kapsama alındı. Bu kapsamdaki alacaklar 24 aya kadar taksitlendirilecek ve taksitlendirme süresinde herhangi bir faiz alınmayacak. Simavlı vergi mükelleflerinin söz konusu tebliğ kapsamında tecil ve taksitlendirmeden yararlanabilmesi için 1 Nisan günü mesai saati bitimine kadar Simav Vergi Dairesi Müdürlüğüne başvurmaları gerekiyor. Uygulamadan, iş yeri merkezleri Simav olanlar ile afet tarihinde Simavda faaliyet gösteren mükellefler, ülke genelindeki vergi dairelerine olan tüm borçları için yararlanabilecek. Uygulamadan yasal şartları taşıyan ve vergi borçlarını ödemede zorluğa düşen depremzede vergi mükellefleri faydalanabilecek.
    
     Muhabir: Zekeriya Türkel / Sedat Gök
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Deprem mağduru vergi mükelleflerine taksit imkanı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER