Deprem sonrası çalışmalarda pilot uygulama

Deprem sonrası çalışmalarda pilot uygulama -Kütahya Valisi Çiftçi: Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı koordinasyonunda afet sonrası uygulamaların yerinde ve hızlı yürütülebilmesi amacıyla Kütahyada pilot uygulama baş


KÜTAHYA (A.A) - Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, deprem sonrası uygulamaların yerinde ve hızlı yürütülmesi bakımından Kütahyanın pilot il seçildiğini bildirdi.
     Çiftçi, makamında düzenlediği basın toplantısında, Emet ilçesinde, İçişleri Bakanlığının desteğiyle 28-30 Mayısta Mülki İdare Amirleri Afet Yönetim Deneyimleri Paylaşım Çalıştayı yapıldığını anımsattı.
     Çalıştaya, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkan Yardımcısı Mehmet Sinan Yıldız ve Deprem Dairesi Başkanı Dr. Murat Nurlu ile Marmara, Simav ve Van depremleri sonrası çalışmalarda görev alan bazı mülki idare amirlerinin katıldığını belirten Çiftçi, afetlerle ilgili deneyimlerin paylaşıldığını söyledi.
     Çiftçi, Türkiyenin önemli sorunlarından birinin depremler olduğuna dikkati çekerek, şöyle devam etti:
     Geçen yıl 19 Mayısta Simavda bir deprem yaşadık. Bu depremden sonra bina, çadır, ibate, iaşe, sevkıyat, insanların psikolojik etkilerinin azaltılması, öğrencilerin üniversite sınavlarına girmesi, sağlık gibi hayatın tüm parçalarıyla ilgili bir çalışma yapıldı. Van depremi akabinde de bir çalışma yapıldı. Türkiyenin dört bir yanından gelerek çalıştaya katılan arkadaşlarımızla bunları değerlendirdik. Bir daha deprem olmasını istemeyiz ama olursa eksiklerimizi nasıl giderebileceğimizi, hangi alanlarda nasıl seri hareket edebileceğimizi, seri hareket etmemizi engelleyen kanuni ve toplumsal beklentileri nasıl aşabileceğimizi ele aldık.
     Çalıştay sonuç bildirgesinde, afet yönetimi konusunda yasal ve kurumsal düzenlemelerin artarak devam etmesinin benimsendiğine işaret eden Çiftçi, illerdeki depo sayısının artırılmasının gerekli olduğu görüşünde birleştiklerini anlattı.
     Çiftçi, kaçak yapılaşmayla ilgili cezai yaptırımların artırılması ve bu tür yapılaşmanın önlenmesinin de önemli olduğunu dile getirerek, acil barınma için yeteri kadar çadır ve konteyner tipi prefabrike yapıların önceden yaptırılarak belli bölgelerde hazır bulundurulması gerektiğini ifade etti.
     Sonuç bildirgesinde yer verdikleri önlemlerin alınması halinde afetler sonrası daha seri hareket edilebileceğini bildiren Çiftçi, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı koordinasyonunda afet sonrası uygulamaların yerinde ve hızlı yürütülebilmesi amacıyla Kütahyada pilot uygulama başlatılacak. Deprem olmasını arzu etmiyoruz ama olursa neler yapabileceğimizi senaryolar üreterek, çadır ve yiyecek dağıtımı gibi uygulamaları içeren örnek çalışma yapacağız. Daha sonra bunun tüm ülkeye yaygınlaşması için çaba sarf edeceğiz dedi.
     (HŞ-SDT-MRS)
<< Önceki Haber Deprem sonrası çalışmalarda pilot uygulama Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER