Deprem tatbikatı gerçeğini aratmadı

Deprem tatbikatı gerçeğini aratmadı -Burdurda düzenlenen ve gerçeğini aratmayan tatbikatta senaryo gereği MAKÜ Meslek Yüksekokulunda çıkan yangın söndürüldü, okulda ve enkaz altında mahsur kalanlar ile üzerine molozların düştüğü ot


BURDUR (A.A) - Burdurda 250 kişinin katıldığı deprem tatbikatında senaryo gereği Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Meslek Yüksekokulunda çıkan yangın söndürüldü, okulda ve enkaz altında mahsur kalanlar ile üzerine molozların düştüğü otomobilin içinde sıkışan öğrenciler kurtarıldı.
     Burdur Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) tarafından MAKÜ Meslek Yüksekokulu bahçesinde düzenlenen deprem tatbikatına Burdur, Afyonkarahisar, Antalya, Isparta, Denizli ve Muğla AFAD il müdürlükleri, Burdur AFAD su üstü ve su altı dalgıçları, Burdur Belediyesi ekipleri, Burdur Arama Kurtarma Derneği (BAKUT), Burdur 112 Acil Servis, Gönüllü Afet Timleri (GAFAT), Türk Hava Kurumu (THK) İl Temsilciliği, Telsiz ve Radyo Amatörleri Cemiyeti üyelerinden oluşan toplam 250 kişi katıldı.
     Tatbikatta senaryo gereği merkez üssü Burdur olan 6.5 büyüklüğündeki depremde Meslek Yüksekokulunda çıkan yangın söndürüldü, okulda ve enkaz altında mahsur kalanlar ile üzerine molozların düştüğü otomobilin içinde sıkışan öğrenciler kurtarıldı.
     Tatbikat sonunda arama kurtarma ekipmanlarının gösterildiği sergi gezildi, Kimse Yok Mu Derneği Asya AKUT tarafından deprem simülasyon tırında tatbikat yapıldı.
     Burdur Vali Vekili Hamdullah Suphi Özgödek, tatbikatta yaptığı konuşmada, afetlere hazırlıklı olabilmek için bu yönde çalışan tüm kamu ve kurumları ile vatandaşların önceden tatbikatlar yapmaları ve eğitimler almaları gerektiğini söyledi.
     Özgödek, tatbikatların amacının eksiklerin görülmesi ve bunların çarelerinin bulunması, böylece afet sonrası zamanı en iyi kullanılmasının sağlanması olduğunu kaydetti.
     Burdur AFAD İl Müdürü Mehmet Oral ise tatbikatın başarılı bir şekilde gerçekleştirildiğini, ekiplerin tecrübe kazandıklarını belirtti.
     Tatbikatı Burdur Vali Yardımcısı Bahir Altunkaya, MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Saatcı, vatandaşlar, öğrenciler ve ilgililer izledi.
    
     Muhabir: Gökmen Yüce
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Deprem tatbikatı gerçeğini aratmadı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER