Depremzede aileler evlerine kavuştu

Depremzede aileler evlerine kavuştu -Erciş ilçesinde Evini Yapana Yardım modeliyle yaptırılan köy konutlarının anahtarı hak sahiplerine teslim edildi -Vali Karaloğlu: -Bugün anahtarlarını teslim ettiğimiz konutlar gibi diğer vat


VAN (A.A) - Erciş ilçesinde Evini Yapana Yardım modeliyle yaptırılan köy konutlarının anahtarı hak sahiplerine teslim edildi.
     Başbakanlık Afet Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığınca Vanda 23 Ekim 2011 tarihinde meydana gelen depremde yıkılan evlerin yerine Erciş ilçesine bağlı köylerde EYY modeliyle inşa edilen konutların anahtarı, törenle hak sahiplerine verildi.
     Dinlence köyünde yapımı tamamlanan 40 evden 21inin anahtar teslim törenine katılan Vali Münir Karaloğlu, bir yılık sıkıntılı süreci herkesin birlikte yaşadığını belirterek, bu sıkıntıdan kurtulmak için herkesin el birliği, gönül birliğiyle çalıştığını söyledi.
     Karaloğlu, 40 konuttan yapımı tamamlanmayan 19unun anahtarını da bir iki hafta içinde teslim edeceklerini vurgulayarak, şu anda bin 260ı Ercişin köylerinde olmak üzere Vanda 3 bin 100 konutun yapımının devam ettiğini bildirdi.
     Kar düşmeden evlerin teslimatının büyük oranda tamamlanacağını anlatan Karaloğlu, Bugün anahtarlarını teslim ettiğimiz konutlar gibi diğer vatandaşlarımız da kış gelmeden yeni evlerinde, yuvalarında kışı karşılamış olacaklar dedi.
     Devletin , vatandaşlara sağladığı kolaylıklara da değinen Karaloğlu, depremzedelerin günlük 6 lira ödeyerek ev yapma imkanına kavuştuğunu dile getirdi.
     Karaloğlu, bu evlerin yapılmasıyla bundan sonraki olası depremlerde yıkılan ev sıkıntısının yaşanmayacağına dikkati çekerek, ailelerin yeni evlerinde huzur içinde oturması temennisinde bulundu.
     Karaloğlu, daha sonra ailelere anahtarlarını teslim ederek, Cengiz Sağlama ait evi gezdi ve aileye ev hediyesi verdi.
     Yeni evli olduğunu öğrendiği Sağlam çiftine halı ve mutfak dolabı sözü de veren Karaloğlu, daha sonra Akçayuva ve Tekler köyünde yaptırılan evleri inceledi.
     Törene Vali Yardımcısı Atay Uslu, Erciş Kaymakamı Barboros Baran, İl Özel İdaresi Genel sekreteri Ferit Dağdeviren, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mehmet Taha Al ile İlçe Milli Eğitim Müdürü Celalettin Bilik de katıldı.
    
     Muhabir: Ali Dağer / Sıtkı Yıldız
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber Depremzede aileler evlerine kavuştu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER