Depremzedeler ilk teravihi konteyner mescitlerde kıldı

Depremzedeler ilk teravihi konteyner mescitlerde kıldı -Vanda geçen yıl meydana gelen depremlerin ardından oluşturulan konteyner kentlerde yaşayan depremzedeler, ramazan ayının ilk teravih namazını konteyner mescitlerde kıldı


VAN (A.A) - Vanda geçen yıl meydana gelen depremlerin ardından oluşturulan konteyner kentlerde yaşayan depremzedeler, ramazan ayının ilk teravih namazını konteyner mescitlerde kıldı.
     Kentte 23 Ekim ve 9 Kasım 2011 tarihlerinde meydana gelen depremlerde evleri yıkılan ya da ağır hasar gören depremzedeler için oluşturulan konteyner kentlerdeki mescitler, teravih namazı kılınması için hazır hale getirildi.
     Ramazan ayına girilmesiyle Van-Edremit karayolunda oluşturulan Anadolu Konteyner Kentindeki mescitte de ilk teravih namazı kılındı.
     Konteyner kentte yaşayan depremzedelerle adeta dolup taşan mescitte teravih namazı kılan vatandaşlar, salavat getirip bol bol dua etti.
     Depremzedeler, mescide dönüştürülen konteynerlerde sıcak havanın da etkisiyle teravih namazı kılmakta güçlük yaşadıklarını belirterek, her şeye rağmen 11 ayın sultanı ramazanın manevi atmosferi içinde ibadetlerini aksatmamaya çalıştıklarını ifade etti.
     Namazın ardından ramazan ayının gelişini birbirlerine sarılarak ve tokalaşarak kutlayan depremzedeler, daha sonra yaşadıkları konteynerlere gitti.
    
     Muhabir: Necat Hasar
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber Depremzedeler ilk teravihi konteyner mescitlerde kıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER