Derbent Mezarlığının yolları düzenlendi

Derbent Mezarlığının yolları düzenlendi


NİĞDE (A.A) - Niğde Belediyesi tarafından Derbent Mezarlığının yollarının yeniden düzenlenmesi amacıyla başlatılan çalışmalar tamamlandı.
     Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, yaptığı açıklamada, vatandaşların kabir ziyaretini zorlaştıran engellerin ortadan kaldırıldığını, mezarlık içerisindeki toprak yolların kilitli parke ile döşendiğini ifade etti.
     Yapılan çalışmalar kapsamında Derbent Mezarlığında çevre duvarı ve yeni bir giriş kapısı daha oluşturulduğunu belirten Akdoğan, şunları kaydetti:
     Geçmişimize saygı ve geçmişimizi unutmama adına şehir mezarlığında düzenleme çalışması yaptık. Derbent Mezarlığında Niğdede yaşayan tüm insanların mutlaka bir yakını vardır. Mezarlığın ana yolları ve tüm patika yollarında kilitli taş döşenmesi, çevre düzenlemesi ve giriş kapıları yenilenmesi çalışması yaptık. Yaklaşık 500 bin liralık harcamayla mezarlığı son derece modern hale getirmiş olduk. Bunun yanı sıra başta Kesikbaş Türbesi olmak üzere Şeyh Bedrettin ve Esenbey Türbesinin çevre düzenlemesini de gerçekleştirdik.
    
     Muhabir: Musa Özyürek
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Derbent Mezarlığının yolları düzenlendi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER