Deri parçalarından kıyafet tasarlıyor

Deri parçalarından kıyafet tasarlıyor


ÇANAKKALE (A.A) - Bigada yaşayan Berat Kart (50), deri parçalarından değerlendirip tasarladığı kıyafetlerle aile bütçesine katkı sağlıyor.
     Kart, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 35 yıl önce kız meslek lisesi giyim bölümünden mezun olduğunu söyledi.
     Mesleğini hiç yapmadığını belirten Kart, Ablamın kuaför olmasından dolayı onunla birlikte yıllarca çalıştım. Emekli olup evde oturmaya başladığımda oyalanmak için mesleğimi yapmaya karar verdim. Bigada bulunan bir deri mağazasına elbiseme süs yapmak için bir deri parçası istemeye gittiğim sırada gördüğüm manzara beni bu işi yapmaya itti dedi.
     Mağazadaki deri parçalarının çöpe atılmasına gönlünün razı olmadığını anlatan Kart, mağaza sahibi ile anlaşarak haftada bir parçaları alarak evinde hazırladığı kendine ait tasarımlarla ceket, mont, çanta, yastık ve etek gibi kıyafetler yaptığını ifade etti.
     Giysilerin yanı sıra deri kutular ve sandıklarda ürettiğini dile getiren Kart, Günümüzde her şeyi çöpe atan müsrif bir toplum olduk. 35 yıl önce bize öğretilen kırk yama çalışmasında tek bir parça kumaş dahi atılmaz değerlendirilirdi. Ben bu çalışmalarımla gençlere örnek olmak istiyorum. Herkes kendine ait tasarımını yaparak kendi tarzını oluşturabilir. Kendini özel bulan bayanlara çalışmalarımla yardımcı oluyorum diye konuştu.
    
     Muhabir: Serten Akkaya / Burak Akay
     Yayıncı: Zafer Akpınar
<< Önceki Haber Deri parçalarından kıyafet tasarlıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER