Derince Belediyesinden iş yerlerine uyarı

Derince Belediyesinden iş yerlerine uyarı


KOCAELİ (A.A) - Derince Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü, ilçedeki iş yerlerine yönelik ölçü ve ölçü aletleri ile hafta tatili ruhsatları konusunda bilgilendirmede bulundu.
     Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, ilçe sınırları içerisinde faaliyet gösteren, ölçü ve ölçü aletleri kullanan iş yerlerinin her yılın Şubat ayı sonuna kadar ölçü ve ölçü aletleri beyannameleri vermeleri gerektiği bildirildi.
     İş yeri sahiplerinin ölçü ve ölçü aletleri beyannamelerinin vermemesi durumunda 3516 sayılı kanununun 15inci maddesince Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından gerekli cezai işlemlerin uygulanacağı belirtilerek, açıklama şöyle devam etti:
     394 sayılı hafta tatili kanunu gereğince işletmelerin hafta tatili olan pazar günlerinde çalışmak istemeleri halinde Derince Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürlüğüne kimlik numaraları ile müracaat etmeleri ve hafta tatili ruhsatı almaları gerekmektedir. Hafta tatili ruhsatı almadan faaliyetine devam eden iş yerlerine yapılacak denetimlerle ilgili kanun gereğince cezai işlem uygulanacaktır.
    
     Muhabir: İbrahim Aktaş
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Derince Belediyesinden iş yerlerine uyarı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER