Ders zili çaldı

Ders zili çaldı -Muğlada 1. sınıfa başlayan 15 bin 504 öğrenci 2012-2013 eğitim öğretim yılında ders başı yaptı


MUĞLA (A.A) - 2012-2013 eğitim öğretim yılının başlaması dolayısıyla Muğla Dumlupınar İlköğretim Okulunda tören düzenlendi.
     Okul bahçesinde düzenlenen törende okula yeni başlayan öğrencilere, bir üst sınıftaki öğrenciler çiçek vererek eğitim hayatlarında başarılar diledi.
     Törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Çınar, yeni eğitim öğretim yılına başlamanın coşku ve heyecanını yaşadıklarını söyledi.
     Amaçlarının kendini ifade edebilen, soran, sorgulayan, ülkesini ve insanlığı seven bireyler yetiştirmek olduğunu belirten Çınar, Akıllı ve zeki olmak için okumak, öğrenmek, düşünmek okuduklarımızı yorumlamak, dil öğrenmek gibi zihin sporları yapmalıyız. Nasıl spor hareketleri kaslarımızı güçlendirirse beyin hareketliliği de zekamızı geliştirir ve hafızamızı güçlendirir. Böyle düşündüğümüzde öğrenmek zevkli bir eyleme dönüşür dedi.
     Çınar, Muğlada geçen yıl okul öncesi eğitimde 12 bin 344, ilköğretimde 90 bin 600, ortaöğretimde 40 bin 916 olmak üzere 143 bin 860 öğrenciye eğitim öğretim hizmeti verdiklerini hatırlatarak, bu yıl 15 bin 504 öğrencinin 1. sınıfa kayıt olarak yeni eğitim öğretim hayatına başladığını ifade etti.
     Başarının hep çalış, çok çalış ilkesiyle yakalanamayacağını anlatan Çınar, Sürekli çalışma yorgunluk ve yılgınlık oluşmasına neden olur. Bu nedenle dinlenme ve eğlenme gibi ihtiyaçlarınızı ertelemeyin. İyi bir planlama yapmak şartıyla gülerek ve eğlenerek başarıyı yakalayabilirsiniz diye konuştu.
     Törene Vali Fatih Şahin, Belediye Başkanı Osman Gürün, Özel Eğitim Kurumları Genel Müdürlüğü Okullar Grup Başkan Vekili Şakir Sayın, okul müdürleri, öğrenciler ve velileri katıldı. Törenin, ardından Vali Şahin ve beraberindekiler okula yeni başlayan öğrenciler ile bir süre sohbet etti.
     Okul zilinin çalmasıyla ders başı yapan bazı öğrencilerin sınıflara aileleri ile birlikte girdikleri, kimi öğrencileri ise ağladıklar gözlendi.
    
     Muhabir: Utku Uçrak
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER