Ders zili çaldı

Ders zili çaldı -Kütahyada, yeni eğitim öğretim yılının başlaması dolayısıyla düzenlenen törende, öğrencinin faytonla okula getirilmesi geleneği canlandırıldı


KÜTAHYA (A.A) - Kütahyada, 2012-2013 eğitim öğretim yılının başlaması dolayısıyla bir okulda düzenlenen törende, öğrencinin faytonla okula getirilmesi geleneği canlandırıldı.
     Yeni eğitim öğretim yılının başlamasından dolayı kentte gerçekleştirilen etkinlikler, Zafer Meydanındaki Atatürk Anıtına İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen tarafından çelenk sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.
     Şehitler İlköğretim Okulundaki törende konuşan Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, okulların yaz tatili döneminde ıssız ve sessiz olduğunu ancak 2012-2013 eğitim öğretim yılı başlayınca öğretmen ve öğrencilerin, okulları bayram yerine çevirdiğini söyledi.
     Yaz tatilinde okulların fiziki durumlarını iyileştirmeye çalıştıklarını belirten Çiftçi, şöyle konuştu:
     Bu dönemde 150 okulun tamirat ve tadilat işlerini bitirdik. 350 derslikli 20 yeni okul yaptık. Normalde bir okulda 16 derslik mevcuttur ama normal okullardan daha büyük okullar yaptık. 20 okulun 3ü hayırseverler tarafından bağışlandı. Milli Eğitim Bakanlığının talimatları doğrultusunda okul müdürlerinin odalarını küçülttük ve boşalan yerleri derslik yaptık. Tam 63 derslik çıktı. Bu yıl yaz döneminde Kütahyaya toplam 413 derslik kazandırdık.
     Esen de, yeni eğitim sistemi sayesinde öğrenci ve velilerin beklentilerini, sosyal ve kültürel taleplerini karşılamaya çalıştıklarını bildirdi.
     İl genelinde toplam 97 bin 467 öğrenci bulunduğunu dile getiren Esen, Yeni düzenlemeyle il genelinde 27 anaokulu, 257 ilkokul, 155 ortaokul ve 84 ortaöğretim kurumu bulunuyor. 5 bin 458 okul öncesi, 31 bin 960 ilkokul, 32 bin 758 ortaokul, 27 bin 467 ortaöğretim öğrencisi ders başı yaptı dedi.
     Daha sonra, eskiden yapılan ve öğrencinin okula atla getirilmesi geleneği canlandırılarak, faytonla okula gelen Gazi Kemal Bilim ve Sanat Merkezi öğrencisi, Çiftçi ve Esen tarafından karşılandı.
     Tören, 8inci sınıf öğrencilerinin birinci sınıf öğrencilerine, Okulumuza hoşgeldiniz diyerek karanfiller vermesi ve halk oyunu gösterisiyle sona erdi.
     Çiftçi ve Esen ile AK Parti Kütahya Milletvekili Hasan Fehmi Kinay, İl Genel Meclisi Başkanı Seyit Ömer Durmuş, AK Parti İl Başkanı Kamil Saraçoğlu, törenin ardından bir sınıfa girerek, öğrencilere kitaplarını teslim etti.
    
     Muhabir: Hadi Şengül / Sedat Gök
     Yayıncı: Mürsel Çetin

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER