DETGİS Yönetim Kurulu Başkanı Dal:

DETGİS Yönetim Kurulu Başkanı Dal: Avro bölgesi endişelendiriyor, umutlar Noel pazarında


DENİZLİ (A.A) - Denizli Tekstil ve Giyim Sanayicileri Derneği (DETGİS) Başkanı İsa Dal, son dönemlerde avro bölgesine ihracat yapan firmaların, avronun değer kaybı nedeniyle endişe yaşadığını ifade etti.
     Dal, gazetecilere yaptığı açıklamada, Avrupanın lokomotifi Almanyayı tehdit eden avro krizinin tüketiciyi etkilemesi durumunda, tekstil ihracatçılarının bu pazarlarda daha temkinli olması gerektiğini belirtti.
     Tekstil ihracatında geçen yıla oranla avro bölgesinde yaşanan durgunluğun eylül ayı başında Avrupanın tatil dönüşüyle birlikte Noel siparişleriyle biraz hareketlenmesinin beklendiğini dile getiren Dal, şöyle konuştu:
     Son dönemlerde avro bölgesine ihracat yapan firmalar, avronun, üzerindeki baskılar nedeniyle değer kaybı yaşamasından endişeli. Firmaların umutları Noel pazarında. Almanyanın kredi notunun düşürülmesi, bu bölgede bulunan tüketiciyi endişelendireceği için, Noel için planlanan alımları da etkileyebilir. Burada Almanyanın kredi değerlendirme kuruluşlarına vereceği cevap çok önemli. Türkiye örneğinde kredi değerlendirme kuruluşları geri adım atmış olsa da, Almanyanın kredi notuna ilişkin yorum yapmaya henüz hiç bir kurum cesaret edememişti. Avro bölgesinde bulunan tüketicilerin bu yeni döneme alışmaları umarım fazla zaman almaz. Avrupanın lokomotifi ve ihracatını son dönemde ciddi olarak arttırmış olan Almanyanın resesyona gireceğini tahmin etmiyorum.
     Tekstil ihracatçılarının büyük umutla beklediği Noel siparişlerinin ülkelere göre farklılık gösterdiğini ifade eden İsa Dal, ev tekstili ve aksesuarlarında ağırlıklı olarak çam yeşili, bordo ve gümüş renklerin tercih edildiğini söyledi.
     Dal, Motifler Noel baba ve kızağı, çocukların çok sevdiği Ren geyiği, kar tanecikleri, melekler şeklinde nakış ya da baskı yoluyla uygulanıyor. Ambalajlama Noel siparişinde önemli olmasından dolayı, tasarımcılardan satışın en yoğun olduğu bu döneme ilişkin tasarım siparişleri verilmekte. Her ne kadar siparişler birbirine benzeseler de, tasarımcıların tema üzerinde yaptıkları yeni desenler tercih ediliyor diye konuştu.
    
     Muhabir: İbrahim Süzer / Binnaz Ersoy
     Yayıncı: Bahri Okumuş
<< Önceki Haber DETGİS Yönetim Kurulu Başkanı Dal: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER