DEÜde 2012 yılı değerlendirme toplantısı

DEÜde 2012 yılı değerlendirme toplantısı -Rektör Prof. Dr. Füzün: Öğrenci sayısı itibariyle şu an İzmirin en büyük üniversitesiyiz


İZMİR (A.A) - Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün, öğrenci sayısı itibariyle İzmirin en büyük üniversitesi olduklarını bildirdi.
     Füzün, rektörlük binasında düzenlediği 2012 yılı değerlendirme toplantısında, 2008 yılında 42 bin 69 olan öğrenci sayısının, 2012de 59 bin 142ye çıktığını söyledi.
     Öğrenci sayısı itibariyle şu an İzmirin en büyük üniversitesiyiz diyen Füzün, 87 ülkeden 953 öğrencinin eğitim aldığını, bu sayının daha da artmasını arzuladıklarını ifade etti.
     Füzün, üniversite hastanesinin bütçesinin açık verdiğine değinerek şöyle konuştu:
     Bunu önlemek için bazı tedbirler alınması gerekiyor. Uzun süreden beri artmayan SGK ödemeleri, yüzde 30-40 artırılmalı. Ayrıca hizmet kalitesinden ödün vermeyerek poliklinik sayısını artırmalıyız. Yurt dışına sağlık hizmeti vermek için çalışmalarımız devam ediyor. Ar-Geden kazanç sağlamalıyız. Yeni Sağlık Bakanının konuyla ilgili açıklamalarından da umutluyuz. 1-2 ay içinde gerekli yasal düzenlemelerin yapılacağına inanıyoruz.
     Füzün, eğitim kalitesi, araştırma ve yayın sayısı, tüm birimlerde kalite çalışmaları ile Ar-Ge çalışmalarının artırılmasını, teknoparkın, üniversite ve sanayi iş birliğinin geliştirilmesini hedeflediklerini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Emre Umurbilir
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber DEÜde 2012 yılı değerlendirme toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER