DEÜ Hukuk Fakültesi mezuniyet töreni

DEÜ Hukuk Fakültesi mezuniyet töreni -DEÜ Rektörü Prof. Dr. Füzün: Atatürkün inkılaplarından yana olmak, değişimden ve gelişimden yana olmaktır


İZMİR (A.A) - Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün, Atatürkün inkılaplarından yana olmak, değişimden ve gelişimden yana olmaktır dedi.
     DEÜ Hukuk Fakültesinden 2011-2012 akademik yılında mezun olanlara Tepekule Kongre Merkezinde düzenlenen törenle diplomaları verildi.
     Füzün, törende yaptığı konuşmada, mezun öğrencilere, insanlara hoşgörülü ve adaletli yaklaşmaları tavsiyesinde bulundu.
     Adaletin, toplum için büyük önemi olduğuna işaret eden Füzün, Her şeyin başı, adalettir. Adaletin olmadığı yerde sağlığın hiçbir önemi yoktur. Hoşgörülü olun, hoşgörü birçok kapının anahtarıdır. Atatürkün temel ilkelerinden asla vazgeçmeyin. Atatürkün inkılaplarından yana olmak, değişimden ve gelişimden yana olmaktır. Atatürkçülük, laik, demokratik hukuk devleti olan cumhuriyetimize ilelebet sahip çıkmak demektir diye konuştu.
     DEÜ Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Karakoç ise kuruluşunun 34. yılını kutladıkları fakültelerinin, bugüne kadar 9 bin 503 öğrenciyi mezun ettiğini belirtti.
     Hukuk fakültesinden bu yıl 344 öğrencinin mezun olduğunu kaydeden Karakoç, şöyle konuştu:
     Zor şartlar altında eğitim veriyoruz. Fakültemizde 2012-2013 akademik yılında 2 bin 37 öğrenci öğrenim görmektedir. Her 7 öğrencimizin 4ü eğitim alırken oturacak yeri bulunmamaktadır. Hukuk fakültesinin ihtiyaçlarını karşılayacak yeni bir binanın temeli 14 Mayıs 2012 tarihinde atılmıştır ve inşaatı olabildiğince hızlı bir şekilde ilerlemektedir. İnşaatın tamamlanması ve yeni binanın hizmete açılması sürecinde önce devletin yetkili organlarının, sonra da mezunlarımız ve İzmirli hayırseverlerin ilgi ve desteklerini beklemekteyiz.
     Törende, konuşmaların ardından 344 hukuk fakültesi mezunu adalet yemini etti ve mezun öğrencilere diplomaları dağıtıldı.
    
     Muhabir: Zeynep Hoşgörür
     Yayıncı: Ufuk Kırabalı
<< Önceki Haber DEÜ Hukuk Fakültesi mezuniyet töreni Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER