Deva Derneği Yozgatta doktorları buluşturdu

Deva Derneği Yozgatta doktorları buluşturdu


YOZGAT (A.A) - Sağlık alanında faaliyet gösteren Yozgat Deva Derneği (Deva-Der) 14 Mart Tıp Bayramı etkinlikleri kapsamında Yozgatta görev yapan doktorları bir araya getirdi.
     Deva Derneği Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Hakkı Sak, Şahin Tepesi Bilal Şahin Sosyal Tesislerinde düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, bütün hekimlerin 14 Mart Tıp Bayramını kutladı.
     14 Martın, yaratılanların en değerlisi olan insanın sağlığının korunmasında çok önemli bir görev üstlenen sağlık personellerinin bayramı olduğunu vurgulayan Sak, konuşmasına şöyle devam etti:
     Hekimler insanın olduğu her yerde insana dair her alanda olmalıdır. Şuna mutlak inanınız ki gelecek kutlu güzel doğumlara gebe ve biz bu geleceğin imarında en ön safta olmalıyız diyoruz. Biz hazırız, yurt içinde yurt dışında hatta hangi kıtada olursa olsun ihtiyaç olan yerlere gitmeye hazırız. Gücümüzü insanların en hayırlısı insanlara en çok faydalı olandır diyen medeniyetimizden alıyoruz. Üyesi olduğumuz Uluslararası Anadolu Sağlık Federasyonu (USAF)yurt dışındaki bazı ülkelerde hastanelerin yüzde 80ni tamamlanmış, diğer Afrika ülkelerinde de hazırlıklar devam etmektedir. Kara kıtanın beyaz insana şüpheyle bakışı karşılıksız hizmet için giden Türk insanıyla değişmiştir. Türkiyeden beyaz adamlar gelmiş canlarını da tehlikeye atarak özveriyle kara kıtada muayenelerini yapmış ilaçlarını vermiş ameliyatlarını yapmıştır. Hatta oradaki bakımsız hastanelerin hem onarımına hem de personelinin tıbbi mesleki eğitimlerine katkıda bulunmuştur. Bu toprağın insanı yapıyor bunlarla mutlu olmamak mümkün değil. Gönül köprülerinin kurulduğu, Türk bayrağının dalgalandığı bu kurumlarımızda Yozgat Deva Derneği olarak bizlere de diğer hekim derneklerimizle dönüşümlü hizmet verecek olmanın heyecanı içindeyiz.
     Konuşmaların ardından öğrenciler folklor gösterisi sunarken, sağlık çalışanlarına canlı müzik dinletisi sunuldu.
     Programa Halk Sağlığı Müdürü Mehmet Akif Karaaraslan, İlahiyatçı ve Eğitimci Yazar Mahir Şahin, İl Dernekler Müdürü Hakkı Yurtlu, Yozgatta görev yapan doktorlar ve eşleri katıldı.
    
     Muhabir: Ömer Sarı
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber Deva Derneği Yozgatta doktorları buluşturdu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER