Develi Turizm Odaklı Kalkınma Projesi

Develi Turizm Odaklı Kalkınma Projesi


KAYSERİ (A.A) - Develi Belediyesi, ilçeyi turistik yatırımlar için bir cazibe merkezi haline getirmek amacıyla proje hazırladı.
     Develi Belediye Başkanı Recep Özkan, yaptığı açıklamada, Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen Erciyes Master Planı çerçevesinde Develinin turizm imkanlarını belirlemeye ve istihdamı artırmaya yönelik araştırmalar yapmak, ilçeyi turistik yatırımlar için bir cazibe merkezi haline getirmek, turizmle etkileşim halindeki sektörlerin gelişmesine katkı sağlamak amacıyla Develi Turizm Odaklı Kalkınma Projesini (DETOK) hazırladıklarını kaydetti.
     Projenin Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) tarafından da kabul edilerek hibe desteği almaya hak kazandığını ifade eden Özkan, Projede, Erciyes Üniversitesi, Melikşah Üniversitesi, Abdullah Gül Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, Yeni Yüzyıl Üniversitesi, 9 Eylül Üniversitesi ve İstanbul Teknik Üniversitesinden 30 kişilik akademik ve uzman kadro görev aldı. Proje koordinatörlüğünü ise, Prof. Dr. Osman Özsoy, Prof. Dr. Metin Kamil Ercan, Yrd. Doç. Dr. Birol Akgül yürütecek diye konuştu.
    
     Muhabir: Orhan Canbulatel
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber Develi Turizm Odaklı Kalkınma Projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER