Dilovasında çevre eylemi

Dilovasında çevre eylemi -Aralarında milletvekilleri, siyasi partiler ve STK temsilcilerinin bulunduğu bir grup, Dilovasında kurulması planlanan OSB ve sanayi kuruluşlarını protesto etti


KOCAELİ (A.A) - Aralarında milletvekilleri, siyasi partiler ve STK temsilcilerinin bulunduğu bir grup, Dilovasında kurulması planlanan organize sanayi bölgesi ve sanayi kuruluşlarını protesto etti.
     Dilovası Geliştirme ve Geliştirme Platformu tarafından düzenlenen ve milletvekilleri, CHP, MHP, Saadet Partisi ile bazı sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin de aralarında bulunduğu grup, Kanser olmak istemiyoruz yazılı pankart taşıyarak Dilovası Belediyesi önünde toplandı.
     Yüzlerine gaz maskesi takan gruptakiler, slogan atarak ilçede kurulması planlanan organize sanayi bölgesi alanına kadar yürüdü.
     CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, burada yaptığı konuşmada, Dilovasında sanayiye artık dur demek gerektiğini ifade etti.
     Saadet Partisi Dilovası İlçe Başkanı Ercan Oğuz da sanayi kuruluşlarının yerleşim alanlarından uzak bölgelere taşınması gerektiğini belirterek, kendilerinin Yaşanabilir bir Dilovası istediklerini kaydetti.
     Oğuz, konuyla ilgili gerekli hukuki mücadeleyi vereceklerini dile getirdi.
     Gruptakiler, basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde dağıldı.
    
     Muhabir: İsa Turhan / Kadir Yıldız
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Dilovasında çevre eylemi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER