Diş fırçası kullanımı arttı

Diş fırçası kullanımı arttı -ODÜ Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Çanakçı: -Diş fırçası artık çok kullanılıyor, herkes diş fırçasına önem veriyor -Her evde bir kişinin yılda 3-4 diş fırçası değiştirip yenisini aldı


ORDU (A.A) - Hayati Akçay - Ordu Üniversitesi (ODÜ) Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Varol Çanakçı, diş fırçası kullanımının arttığını belirterek, Her evde bir kişinin yılda 3-4 diş fırçası değiştirip yenisini aldığını gördük, bu çok büyük bir gelişme dedi.
     Prof. Dr. Çanakçı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, özellikle yeni neslin diş fırçalama ve diş sağlığı konusunda oldukça bilinçli olduğunu söyledi.
     Son yıllarda görülen bu tablo karşısında hekimler olarak mutlu olduklarını dile getiren Çanakçı, şöyle devam etti:
     Diş fırçası artık çok kullanılıyor, herkes diş fırçasına önem veriyor. Her evde bir kişinin yılda 3-4 diş fırçası değiştirip yenisini aldığını gördük, bu çok büyük bir gelişme. Önceki yıllarda kişi başına diş fırçasının düşme oranı hemen hemen 0,5 iken şimdi bu daha üst noktalara çıktı. Artık o eski günleri geride bıraktık. Özellikle yeni neslin diş konusundaki ilk eğitimi okullarda alması çok faydalı. Bu konuda hem eğitimin hem ailelerin hem de gelişen teknolojinin etkileri çok fazla. Sağlık alanındaki gelişmeler de bu oranı artırıyor. Gelinen süreçte biz hekimler olarak tablo karşısında çok mutluyuz.
    
     -Diş eti hastalıklarına dikkat-
    
     Diş eti hastalıkları konusunda uyarılarda bulunan Çanakçı, diş etinde oluşan rahatsızlıkların başka hastalıkları da tetiklediğini bildirdi.
     Prof. Dr. Varol Çanakçı, Vücudun bir bütün olarak düşünülmesi gerektiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:
     Vücudumuzun herhangi bir yerindeki enfeksiyon, diğer bölgelerine de ulaşabilir. Kan dolaşımından dolayı böyle bir şey söz konusu olabilir. Yapılan son çalışmalar bize gösterdi ki diş eti hastalıkları ve diş çürükleri diğer hastalıkları artırıcı olabiliyor. Örneğin böbrek hastalarıyla ilgili bir ilişkisi bulunmuştur. Özellikle bu hastalığın oranında bir artışa neden olmuş. Yine kalp hastalıklarında, kalp riskinde ve hamilelikte özellikle düşük doğuma neden olduğu tespit edilmiştir. Bunun için vatandaşlarımızın ağız diş sağlığı konusuna çok dikkat etmeleri gerekiyor. Herkes ağız hijyenine önem vermeli, çürük dişleri tedavi ettirmeli.
    
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Diş fırçası kullanımı arttı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER