Diş Hastanesinde deprem ve yangın tatbikatı

Diş Hastanesinde deprem ve yangın tatbikatı


OSMANİYE (A.A) - Kadirli ilçesinde, Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesinde deprem ve yangın tatbikatı düzenlendi.
     İtfaiye ekipleri tarafından tatbikat öncesi deprem veya yangın olaylarına karşı personelin ve vatandaşların nasıl davranması gerektiği konusunda bilgiler verildi.
     Hastane Müdürü Ahmet Baraklı ve Başhekim Mine Çakarın organize ettiği tatbikatın ilk bölümünde deprem esnasında ve sonrasında yapılması gerekenler anlatıldı. Sirenlerin çalmasıyla verilen alarmın ardından, hastane personeli ve hastalar bahçede toplanırken, itfaiyeye haber verildi.
     İtfaiye ekipleri kısa sürede olay yerine geldi. Ekipler, senaryo gereği 2nci katta mahsur kalan personel ve hastaları yangın merdiveniyla kurtardı.
     Tatbikatın ikinci aşamasında, hastane personeline yangın söndürme tüpü ile alevlerin nasıl kontrol altına alınacağı gösterildi. Gerçeği aratmayan tatbikata kadın personellerin de katılması büyük alkış aldı.
     Hastane Müdürü Ahmet Baraklı, gazetecilere yaptığı açıklamada, yaklaşık bir yıl önce açılan hastanede personelin olası bir deprem veya yangına karşı bilinçlenmesine yönelik tatbikat düzenlediklerini ifade etti.
     Baraklı, tatbikatın başarılı geçtiğini belirterek, Senaryo gereği bile olsa gerçekten etkileyici bir çalışmaydı. Hastane personelimiz yangın anında nasıl davranacağını öğrenmiş oldu. Olası yangınlarda, zararı en aza indirmek için bu tür tatbikatları yapmak zorundayız. Katılan herkese teşekkür ediyorum dedi.
    
     Muhabir: Menderes Özat / Mutlu Bozdağ
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Diş Hastanesinde deprem ve yangın tatbikatı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER