DİSKİ Genel Müdürü Sarı:

DİSKİ Genel Müdürü Sarı: Su kesintisi, Silvan yolu Üniversite Kavşağının 800 metre ilerisinde meydana gelen toprak kaymalarıyla ilgilidir


DİYARBAKIR (A.A) - Diyarbakırda bazı bölgelerde yaşanan su kesintisinin toprak kaymasından kaynaklandığı bildirildi.
     DİSKİ Genel Müdürü Yaşar Sarı, yaptığı yazılı açıklamada, yaşanan su kesintilerinin DİSKİ Genel Müdürlüğü tarafından planlanmış bir kesintisi olmadığını belirtti.
     Sarı, açıklamasında, Dicle Nehrinin doğu yakasını etkileyen su kesintisi, Silvan yolu Üniversite Kavşağının 800 metre ilerisinde meydana gelen toprak kaymalarıyla ilgilidir. Son iki hafta içinde 3 kez meydana gelen toprak kayması nedeniyle 1000 milimetrelik çelik borumuz tamamen kırılmıştır. Kırılma nedeniyle bölgede zorunlu su kesintisi uygulanmıştır dedi.
     Karayolları Bölge Müdürlüğüne yolun iyileştirilmesi ve gerekli önlemlerin alınması için gerekli girişimleri yaptıklarını kaydeden Sarı, gece gündüz demeden çalışarak kırılan boruyu en kısa zamanda onardıklarını bildirdi.
     Abonelerinin susuz kalmaması için çabalarının bundan sonra da devam edeceğini aktaran Sarı, toprak kaymasının yeniden meydana gelme riski nedeniyle Dicle Nehrinin doğu yakasındaki abonelerin bir daha bu problemle ne zaman karşılaşacağını bilemediklerini kaydetti.
    
     Muhabir: Nurten Aslan
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber DİSKİ Genel Müdürü Sarı: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER