DİVA

DİVA-SEN Genel Başkanı Demirci: Kürt kökenli dedelerimiz ayrı bir devlet kurmak isteselerdi, Osmanlı İmparatorluğu çöktüğü zaman kurarlardı


SİİRT (A.A) - Türkiye Diyanet ve Vakıf Hizmetleri Kolu Diyanet ve Vakıf Çalışanları Sendikası (DİVA-SEN) Genel Başkanı Hüseyin Demirci, Kürt kökenli dedelerimiz ayrı bir devlet kurmak isteselerdi, Osmanlı İmparatorluğu çöktüğü zaman kurarlardı dedi.
     Siirt Şubesi 1. olağan Kongresi için Siirte gelen Demirci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dış güçlerin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarını birbirinden ayırmaya, birbirini tanımaz hale getirmeye çalıştığını söyledi.
     Otuz yıldır devam eden bir terör olduğunu, kan aktığını, anaların ağladığını belirten Demirci, şunları söyledi:
     Yürekler sızlıyor. Nedeni ne- Asıl anlamda bir nedeni yok. Kürt kökenli dedelerimiz ayrı bir devlet kurmam isteselerdi, Osmanlı İmparatorluğu çöktüğü zaman kurarlardı. Hem de rahatlıkla. Ama Kürt kökenli büyüklerimiz, dedelerimiz buna gitmemişler. Çanakkalede, Sakaryada Kurtuluş Savaşını Arabıyla Türküyle Kürdüyle hepsi bu vatan benim vatanım demiş, bu bayrak benim bayrağım, bu topraklar benim toprağım demiş. Hepsi küfre karşı tek vücut olmuş, cihat etmiş, şehit olmuş. Şu an Türküyle, Kürdüyle, Arabıyla kucak kucağa Çanakkalenin sırtında yatıyor. Onun için bu olay, başka bir olay. Bu olay dış güçlerin bu bölgenin üzerindeki hevesleridir. Gelecekte dünyada çıkabilecek su savaşlarının merkezi olacak olan Mezopotamya topraklarında var olma savaşıdır.
    
     -Algılar kırılıyor, insanımız birbirini daha tanıyor-
    
     Demirci, dış güçlerin özellikle Türkiye Cumhuriyetini oluşturan vatandaşları birbirine bağlayan din noktasında ayrıştırmaya çalıştığını belirterek, şöyle devam etti:
     Dış güçler, mozaiği oluşturan çakıl taşlarını ayırt edercesine Türklerle Kürtleri, Kürtlerle Arapları, Araplarla Türkleri birbirinden uzaklaştırmaya, birbirlerini tanımaz hale getirmeye çalışıyorlar. Bu nedenle biz sendika olarak, gittiğimiz yerlerde belediye başkanlarına batıdan, İç Anadoludan ve diğer bölgelerden Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri illeri arasında kardeş şehir projeleri yapmalarını öneriyoruz. Bu konuda Diyanet İşleri Başkanlığının iki yıldan beri Güneydoğu ve Doğu Anadoludan gelen Kürt ve Arap kökenli kardeşlerimizle Türk kökenli imam kardeşlerimizi Antalya ve Afyonda 400er kişiden oluşan gruplar oluşturarak, kaynaşmalarını birbirlerini tanımalarını sağlıyor. Çok da yararlı oluyor. Algılar kırılıyor, insanımız birbirini daha tanıyor, daha çok seviyor. Onun için kardeş şehirler oluşturarak her yıl belli sayıda kişiler arasında karşılıklı geziler düzenlenmelidir. Onun için başbakanımız hükümetimiz, büyüklerimiz, kanaat önderlerimiz, yöre insanları bu konuda bir adım attılar; bu kan dursun, bitsin diye. Anaların göz yaşları dinsin diye. DİVA-SEN olarak, diyanet teşkilatı olarak bu yörede kardeşliğin hakim olması kanın durması için ne gerekiyorsa yapmalıyız. Yapacağız da.
    
     Muhabir: Ayhan Mergen / Meral Özdemir
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER