Divriği Kaymakamı Kaya, Yamadağının eteğindeki alabalık

Divriği Kaymakamı Kaya, Yamadağının eteğindeki alabalık tesisini gezdi


SİVAS (A.A) - Divriği Kaymakamı Mehmet Nebi Kaya, ilçeye bağlı Mursal köyünde faaliyet gösteren Yamadağı Alabalık Yetiştirme Tesisini gezdi.
     Tesisin sahibi Malik Sönmezden bilgi alan Kaya, bu tesisin yörenin balık ihtiyacını karşıladığını belirtti. Yamadağının eteğinde yer alan bu tesisin girişimcilik yönünden örnek bir işletme olduğunu vurgulayan Kaya, Rakımı oldukça yüksek bir yer. Tesis sahibi Malik beyi kutluyorum, böylesine tenha bir yerde yaptıkları bu hizmet takdire şayan. Çünkü alabalık yetiştirmek zahmetli bir iş. Özellikle kış aylarında dondurucu soğuklara rağmen işini güzel yapıyor dedi.
     Tesisin Kangal, Hekimhan, Hasançelebi, Arapgir ve Zaranın da balık ihtiyacını karşıladığını anlatan Kaya, Köylerimizde tarımın yanı sıra böylesine faaliyetler görmek tabii ki bizleri de mutlu ediyor. Bu anlamda bazı sıkıntıları olduğunu ifade ettiler. Bizler de elimizden geldiği kadar bu sıkıntıları çözme konusunda çalışmalar yapacağız diye konuştu.
     Tesisin sahibi Malik Sönmez ise Kaymakam Kayanın ziyaretinden mutluluk duyduğunu ifade ederek, Tesisimiz her mevsim faaliyet gösteren bir tesis. Alabalık yetiştiriciliği yüksek rakımlı yerlerde yapılıyor. Ama kar yağışları ciddi anlamda bizi olumsuz etkiliyor. İlçelere her hafta balık göndermek zorundayız. Gerek okullar gerekse askeri bölgelere yetiştirmemiz gereken balıklar var. Bizim isteğimiz en azından yolumuzun yapılması. Bu anlamda Kaymakam beyden bizlere yardımcı olmasını istedik dedi.
     Ziyarette, Divriği İlçe Jandarma ve Garnizon Komutanı Aşkın Bozkurt da yer aldı.
    
     Muhabir: Mücahit Koç
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Divriği Kaymakamı Kaya, Yamadağının eteğindeki alabalık Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER