Divriği Müftülüğüne atanan Yusuf Ay, görevine

Divriği Müftülüğüne atanan Yusuf Ay, görevine başladı


SİVAS (A.A) - Divriği Müftülüğüne atanan Yusuf Ay, görevine başladı.
     Cabir Çelikin Yıldızeli Müftülüğüne atanmasıyla boşalan Divriği Müftülüğü görevine atanan Yusuf Ay, 1977 yılında Antalyanın Kemer ilçesinde dünyaya geldi.
     İlkokulu Kemerde, İmam Hatip Lisesini ise Antalyada bitiren Ay, 2001 yılında Ondokuz Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezun oldu. Kırşehirin Kaman ilçesine bağlı Kızıközü köyünde 2001 yılında imam hatip olarak göreve başlayan Ay, 2002 yılında müezzin-kayyım olarak Kaman ilçe merkezinde görev yaptı.
     Aynı yıl Diyanet İşleri Başkanlığı Kayseri Eğitim Merkezi İhtisas Kursunu kazanan Ay, 2003-2006 yılları arasında eğitim gördüğü ihtisas kursunu başarıyla bitirdi.
     Melikgazi İlçe Müftülüğünde 2006-2009 yılları arasında vaiz olarak görev yapan Ay, Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Hadis Anabilim Dalında yüksek lisansını tamamladı.
     Ay, 2009 yılında il vaizi olarak Antalya Müftülüğüne atandı. Yusuf Ay, 2010 yılında girdiği sınavlar neticesinde 2,5 yıl Berlin Din Hizmetleri Ataşeliğine bağlı olan Berlin Merkez Camisinde din görevlisi olarak çalıştı.
     Cumhuriyet Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Temel İslami Bilimler Hadis Anabilim Dalında doktorasına devam eden, Almanca ve Arapça bilen Ay, evli, 3 çocuk babası.
    
     Muhabir: Mücahit Koç
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Divriği Müftülüğüne atanan Yusuf Ay, görevine Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER