Diyaliz hastalarına kış uyarısı

Diyaliz hastalarına kış uyarısı


SİVAS (A.A) - Suşehri Devlet Hastanesi Diyaliz Merkezi Uzman Doktoru Ayşe Aktürk, Kış mevsimi, diğer hastalara göre diyaliz hastalarında biraz daha zor geçiyor dedi.
     Aktürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, diyaliz hastalarının bağışıklık sistemlerinin, diğer hastalara göre daha zayıf olduğunu ifade etti.
     Diyaliz hastalarının özellikle soğuk havalarda sıkı giyinmeleri gerektiğini ifade eden Aktürk, Gribal enfeksiyona yakalandıkları zaman ilaç tedavisinde de sıkıntılar yaşıyoruz. Çünkü her içilen ilacın vücuttan atılmasında böbreklerin etkisi var. Bu nedenle kış mevsimi, diğer hastalara göre diyaliz hastalarında biraz daha zor geçiyor dedi.
     Diyalize giren hastaların az sıvı tüketmeleri gerektiğini de vurgulayan Aktürk, Diyalize giren hastalar az sıvı tüketmeli. Diyalize girmeyen fakat böbrek hastası olan diğer kişiler ise çok sıvı tüketmeli. Diyalize giren hastaların fazla sıvı almaları durumunda, fazla su verilen diyaliz makinesinden çıktıktan sonra şeker ve tansiyon düşüklüğüyle halsizlik yaşanabiliyor diye konuştu.
     Aktürk, Suşehri Devlet Hastanesi Diyaliz merkezinde daimi 27 hasta olduğunu, yaz döneminde bu sayının 50 ve 60lara çıktığını kaydetti.
    
     Muhabir: Faruk Kara
     Yayıncı: Önder Felek
<< Önceki Haber Diyaliz hastalarına kış uyarısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER