Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Yılmaz:

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Yılmaz: Merkezi ezanın kaldırılmasının ana hedefi, her cami müezzininin ezan okuyacak seviyeye gelmesini sağlamaktır


RİZE (A.A) - Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, Merkezi ezanın kaldırılmasının ana hedefi, her cami müezzinin ezan okuyacak seviyeye gelmesini sağlamaktır dedi.
     Prof. Dr. Yılmaz, Yusuf Karali Diyanet Eğitim Merkezinde düzenlediği basın toplantısında önceki yıllarda yaklaşık 2 milyon 500 bin kişinin yaz kuran kurslarında eğitim aldığını anımsatarak, bu sene kuran kurslarına gidecek kişilerde yaş sınırlamasının kalkmasından dolayı bir artış beklediklerini söyledi.
     Bu yıl ilköğretim çağındaki çocukların da kurslardan faydalanabileceğini ifade eden Yılmaz, Bu yıl 2 ay boyunca dini bilgiler eğitimine tabi tutulacaklar. Ayrıca bu sene yeni bir adım daha atıldı. İlköğretim çağındaki çocuklara dördüncü sınıftan sonra haftada 2 saat Kuran-ı Kerim ve peygamberimizin hayatı seçmeli ders olarak konuldu. Çocuklar kışın okullarda görecekleri bu eğitimleri, yazın da kuran kurslarında görebilecek. Böylece daha iyi bir dini eğitim alınmış olacaklar. Çocuklarımız dini açlık da yaşamayacaklar diye konuştu.
     Merkezi vaaz ve ezan sistemine son verildiğini hatırlatan Yılmaz, Merkezi ezanın kaldırılmasının ana hedefi, her cami müezzinin ezan okuyacak seviyeye gelmesini sağlamaktır. Güzel ezan okuyan bir caminin müezzini, kendi camisinde ezan okumalıdır. Merkezi ezan biraz hocalarımızı da tembelleştirdi. Kendi camisinde ezan okuyacağı zaman önceden camisine gelip camisini açacak. Güzel sesli hafızlarımız minareleri şenlendirmelidir dedi.
     Türkiye genelinde vaizleri eğitime aldıklarını dile getiren Yılmaz, şunları kaydetti:
     Eskiden merkez camiden diğer camilerimize hoparlörler kanalı ile ulaştırılıyordu. Mahalle camileri merkezi vaazı dinliyorlardı. Bu uygulamayı da kaldırdık. Türkiye genelinde vaizlerimizi eğitime alıyoruz. Bu vaizleri rehber vaiz olarak yetiştiriyoruz. Rehberler kendi bölgelerindeki cami imamlarını eğitecek. Böylece her imam camisinin vaizi olacak. Cemaat, kara kutudan bir insanın sesini duyacağı yerde karşısında bir imamın nasihatlerini dinlemiş olacak. Hocalarımız doğrudan doğruya temas edecek.
    
     Muhabir: Zekeriya Sarıhan / Burak Altunöz
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Yılmaz: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER