Diyarbakıra gelen Suriyeli sığınmacılara yardım

Diyarbakıra gelen Suriyeli sığınmacılara yardım -Halepten Diyarbakıra gelen ve kış şartlarında barınmaya çalışan 20 Suriyeli aileye, Kınalı Eller Kadın Derneğince giyim yardımı yapıldı -Suriyelilere, Kadayıf Ustaları Projesi ka


DİYARBAKIR (A.A) - Halepten Diyarbakıra gelen ve kış şartlarında barınmaya çalışan 20 Suriyeli aileye, Kınalı Eller Kadın Derneğince giyim yardımı yapıldı.
     Halepten yaklaşık 20 gün önce sınırı geçerek Diyarbakıra gelen 20 Suriyeli aile, Diyarbakır-Mardin karayolunun 5. kilometresindeki boş arazide kurdukları çadır ve eşyalarını toplayarak Diyarbakırdan ayrılma hazırlığı yapıyor. Suriyeli sığınmacıları ziyaret eden Kınalı Eller Kadın Derneği üyelerince çocuklara atkı ve bere dağıtıldı.
     Sığınmacı ailelere, dernek tarafından yürütülen Kadayıf Ustaları Projesi kapsamında 38 kadın kursiyerin yaptığı ünlü Diyarbakır kadayıf tatlısı ikram edildi.
     Dernek Başkanı Müzeyyen Korkutata, gazetecilere yaptığı açıklamada, basından Suriyeli sığınmacıların Diyarbakıra geldiklerini öğrendiklerini, ailelerin kaldığı yerin projelerini yürütüldüğü yere çok yakın olduğunu söyledi.
     Kursiyerleri ile Suriyeli sığınmacılara nasıl yardım edebileceklerini düşündüklerini kaydeden Korkutata, şöyle konuştu:
     Ellerimizle yaptığımız tatlıyı komşularımıza ikram edelim istedik. Kadın kursiyerlerimiz kendi el emeklerini paylaşmak istedi. Paylaşmak çok güzel. 2 gün boyunca kursiyerlerimizin yaptığı kadayıfları Suriyeli ailelerle paylaştık. Ben evde üşüdükçe bu aileleri düşündüm, nasıl burada bu soğukta kalabiliyorlar diye. Onlar şimdi toparlanıp gidiyor. İnşallah daha iyi koşullarda ikamet ederler.
     Korkutata, ailelerin durumunun çok vahim olduğunu, özellikle sayıları çok olan çocukların durumunun kötü olduğunu anlatarak, Çok üzücü bir durum. Sözün bittiği yer diye konuştu.
     Diyarbakırdan ayrılma hazırlığı yapan Suriyeli aileler de sınıra yakın bir yere gideceklerini bildirdi.
    
     Muhabir: Nurten Aslan - Ümit Özdal
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Diyarbakıra gelen Suriyeli sığınmacılara yardım Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER