Diyarbakıra İslami Kültür Merkezi

Diyarbakıra İslami Kültür Merkezi -AK Parti Diyarbakır Milletvekili İçten, yıkılacak Atatürk Stadyumunun yerine Türkiyenin en büyük İslami kültür merkezini yapacaklarını bildirdi


DİYARBAKIR (A.A) - AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, yıkılacak Atatürk Stadyumundan boşalacak alana Türkiyenin en büyük İslami kültür merkezinin yapılacağını açıkladı.
     Milletvekili İçten yaptığı yazılı açıklamada, Atatürk Stadyumu alanına Türkiyenin en büyük camisini yapacaklarını belirterek, inşa edilecek caminin İslami kültür merkezi görevi yapacağını kaydetti.
     Yüzyıllar önce miras bırakılan eserlere hiçbir şey ekleyemediklerini belirten İçten, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
     Bir Sultanahmet, Selimiye, Fatih, Ulu Camiden bu yana atalarımıza, kültürümüze ve İslama yakışan yapılar inşa edemedik. 21. Yüzyıldan gelecek asırlara görkemli bir tarihi eseri miras bırakalım. İnşallah Diyarbakırın ortasında yapacağımız İslami Kültür Merkezi bu açığı kapatacak. Bu bir proje. Bu projenin hayata geçmesi için Diyarbakırdaki herkesin fikrini alacağız.
     İçten, 52 dönümlük bu alana yapılacak bir alışveriş merkezinin, trafik keşmekeşine neden olacağını da belirterek, Onun yerine kültürümüze, İslam dinine yakışan bir anıt inşa etmenin daha doğru olacağına inanıyorum. İçinde konferans salonları, sinema salonu, İslami ilimlerin öğretileceği eğitim odaları kısaca tam bir İslami kültür merkezi. Buranın kontrolü de diyanetin elinde olacak dedi.
     (MRL-İC)
<< Önceki Haber Diyarbakıra İslami Kültür Merkezi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER