Diyarbakırda Kaçırılan ve Kayıp Çocukları Soruşturma

Diyarbakırda Kaçırılan ve Kayıp Çocukları Soruşturma Kursu


DİYARBAKIR (A.A) - Diyarbakır ve Batman polisine yönelik Kaçırılan ve Kayıp Çocukları Soruşturma Kursu düzenlendi.
     Diyarbakır Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Dairesi Başkanlığı koordinesinde Diyarbakır ve Batman Çocuk Şube Müdürlükleri ile Bismil, Çınar, Ergani, Lice ve Silvandaki Çocuk Büro amirliklerinde görev yapan 1 emniyet müdürü, 1 emniyet amiri, 1 başkomiser, 1 komiser yardımcısı ve 22 polis memuru olmak üzere toplam 26 personele düzenlenen Kaçırılan ve Kayıp Çocukları Soruşturma Kursunda eğitim verildiği belirtildi.
     İçeriği ve amacı ne olursa olsun her kayıp çocuk başvurusunun titizlikle araştırılmasının son derece önemli olduğu kaydedilen açıklamada, şunlara yer verildi:
     Kayıp çocuk konusunda önemli önemsiz ayrımı yapılamaz. Ayrıca kayıp türlerinin matematiksel bir formülü yoktur. Sadece deneyimler ve bazı veriler ışığında genellemeler yapılabilmektedir. Kaçırılan veya kayıp çocukların soruşturması zor ve sıkıntılı bir süreçtir. Bu tür olaylarda kayıp türünü doğru belirleme bu sürecin ilk ve en güç adımlarındandır. Kayıp çocuk konusunun türünü doğru belirleyen ve kaybolma nedenini çözen, olayı da çözer. Kaçırılan veya kayıp çocuk soruşturmalarında müracaat aşamasında son derece duyarlı ve profesyonel davranmak, muhtemel kayıp sebebini ve kayıp türünü ivedilikle belirlemekle birlikte ilgili birimler arasında süratle koordinasyon sağlamak son derece önemlidir. Kayıp olaylarında ilk birkaç saat hayati önem taşımaktadır.
    
     Muhabir: Özgür Ayaydın
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Diyarbakırda Kaçırılan ve Kayıp Çocukları Soruşturma Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER