Diyarbakırda METEK Kariyer ve Tanıtım Günü

Diyarbakırda METEK Kariyer ve Tanıtım Günü toplantısı -İl Milli Eğitim Müdürü Ağırbaş: İlimizde mesleki eğitim 10 farklı okul türünde 34 meslek alanı ve 58 meslek dalında yaklaşık 19 bin öğrenciye diploma programı olarak veri


DİYARBAKIR (A.A) - Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyetince finanse edilen Mesleki ve Teknik Eğitimin Kalitesinin Geliştirilmesi Projesi (METEK) Kariyer ve Tanıtım Günü Toplantısı Diyarbakırda yapıldı.
     Mesleki eğitimde uygulanabilir, ölçülebilir, sürdürülebilir bir ulusal kalite güvence sistemi getirmeyi hedefleyen proje, Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğünün koordinasyonunda yürütülecek.
     2 yıl sürecek ve 21 pilot ilde uygulanacak projenin tanıtımı için Green Park Otelde düzenlenen toplantının açılışında konuşan Diyarbakır Vali Yardımcısı Şinasi Demirbaş, METEK projesinin Diyarbakırda uygulanmasından ve Diyarbakırın proje bölge merkezi olmasından mutluluk duyduklarını belirterek, projenin başarıya ulaşması için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.
     İl Milli Eğitim Müdürü Hadi Ağırbaş ise, Diyarbakırda mesleki orta öğretimde okullaşma oranının yüzde 35 olduğunu ifade ederek, bu oranı artırmak için çalıştıklarını söyledi.
     Küreselleşen dünyada mesleklerin artık evrensel olma niteliği kazandığını vurgulayan Ağırbaş, şöyle dedi:
     İlimizde mesleki eğitim 10 farklı okul türünde 34 meslek alanı ve 58 meslek dalında yaklaşık 19 bin öğrenciye diploma programı olarak verilmektedir. Ülkemizde işverenlerin, esnafın küresel rekabette yer alabilmesi için evrenselleşmeleri, mesleklerini iyi öğrenmiş ve uyguluyor olmaları kaçınılmazdır. Mesleki eğitimde taşlar yerinden oynamış bulunmaktadır. İnanıyorum ki çok yakın bir gelecekte öğrencilerimiz ideallerindeki mesleklere yönelecek, yöneldikleri alandaki eğitimleri iş piyasasının ihtiyacına göre planlandığından, istihdamları sağlanacaktır. Böylece iş piyasası teknik eleman ihtiyacını, teknik eleman ise iş bulma sıkıntısını çekmeyecektir. Bölgemizde işsizlik oranı yüksek, okullaşma oranları da çok düşüktür. Bu nedenden ilimiz ve bölgemize bağlı illerin projeden beklentileri son derece yüksektir. Projenin yapılmasında ve uygulanmasında emeği geçen herkese teşekkür ederim.
     Konuşmaların ardından proje kapsamında Ulusal Kalite Güvencesi Sistemi ve Ulusal Kalite Merkezini oluşturmak için strateji çalışma grubu oluşturuldu.
     Öğrencilerin veliler ve rehber öğretmenlerle kariyer çalışması yaptığı toplantıda öğrencilerin ilgi, beceri ve yeteneklerini nasıl keşfedecekleri uygulamalı olarak gösterilerek buna uygun meslek alternatifleri anlatıldı.
     Toplantıda Milli Eğitim Bakanlığı ve METEK Projesi yürütücüleri projeye ilişkin bilgi verirken, iş dünyasından temsilciler de, mesleki eğitimden beklentilerine ilişkin görüşlerini dile getirdi.
     Toplantıya Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü Projeler Koordinatörü Osman Yalçın, METEK Proje Direktörü Abdülkadir Yıldız, METEK Projesi Takım Lideri David Hardy, Karacadağ Kalkınma Ajansı Uzmanı Mehmet Adnan Aksoy, Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ali Can Ebedinoğlu, Diyarbakır Marangoz ve Mobilyacılar Odası Başkanı Selahattin Atatekin ile Diyarbakırdaki meslek liselerinin yöneticileri ve öğretmenleriyle, iş dünyasından temsilciler katıldı.
    
     Muhabir: Sema Kaplan
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Diyarbakırda METEK Kariyer ve Tanıtım Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER