Diyarbakırda 1 Eylül Dünya Barış Günü

Diyarbakırda 1 Eylül Dünya Barış Günü mitingi -Büyükşehir Belediye Başkanı Baydemir: Savaş ve çatışma çözüm değildir


DİYARBAKIR (A.A) - Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Savaş ve çatışma çözüm değildir dedi.
     Baydemir, İstasyon Meydanında 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, 2012 yılından sonra dünyada hiçbir halkın statüsüz kalmayacağını söyledi.
     Savaş çözüm değildir, çatışma çözüm değildir diyen Baydemir, Yegane çözüm yolu var. Karşılıklı olarak parmaklar tetikten çekilsin, ister Ankarada, ister Diyarbakırda isterse Osloda müzakere masası tekrar kurulsun ifadesini kullandı.
     Barış annelerinin, Asker de bizim evlatlarımız, savaş dursun dediğini ifade eden Baydemir, Şimdi Diyarbakır meydanından Türkiyenin dört bir yanındaki asker annelerine, hürmetlerimle birlikte çağrıda bulunuyorum; eğer siz de barış anneleri gibi gerilla bizim evlatlarımızdır derseniz, o zaman eller tetikten çekilir diye konuştu.
     Mitingde BDP Diyarbakır milletvekil Nursel Aydoğan da bir konuşma yaptı.
     Mitinge ayrıca Diyarbakırdaki bazı sivil toplum kuruluşların yanı sıra eşcinsel hareket olarak bilinen bir grup da katıldı. Grup üyeleri, Diyarbakırda eşcinsel olduğu iddiasıyla öldürüldüğü ileri sürülen R.Anın fotoğrafları ve üzerinde Hepimiz R.Ayız yazılı pankart taşıdı.
     Miting, müzik programının ardından olaysız sona erdi.
    
     Muhabir: İbrahim Yakut / Nurten Aslan
     Yayıncı: İbrahim Uyar
<< Önceki Haber Diyarbakırda 1 Eylül Dünya Barış Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER