Diyarbakırda 2 hastaya böbrek nakli yapıldı

Diyarbakırda 2 hastaya böbrek nakli yapıldı


DİYARBAKIR (A.A) - Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 2 hastaya daha böbrek nakli yapıldı.
     Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Yusuf Yağmur, bir süreden bu yana hastanede böbrek nakli yapıldığını belirterek, son olarak 2 hastaya daha başarılı şekilde böbrek nakli yaptıklarını söyledi.
     Bugüne kadar hastanelerinde 5 hastaya böbrek nakli yapıldığını ifade eden Yağmur, şöyle dedi:
     Gerek bölgemiz ve gerekse ülkemiz genelinde ne kadar çok nakil bekleyen hasta olduğunu düşünürsek, sorumluluğumuzun ne denli büyük olduğu daha iyi anlaşılır. Hepimizin bildiği gibi gerek organ bağışı ve gerekse kan bağışı büyük bir sevaptır. Şanlıurfada bir aile, kızının beyin ölümü gerçekleşmesinden dolayı organını bağışladı. Organ Nakli Merkez Sorumlusu Opr. Dr. Veysi Bahadır ve Opr. Dr. Nurettin Ay, beraberlerinde bir ekiple önceki gece vakit kaybeden Şanlıurfaya gidip, bağışlanan böbreği getirdi. Yapılan ameliyatın ardından Selim Yıldız (45), sağlığına kavuştu. Bu sayede bir insan kurtarmanın sevincini tüm personellerimizle birlikte gerçekleştirdiğimiz operasyonla yaşadık. Bu vesileyle bir kez daha organ bağışının ne denli önemli olduğunu ifade etmek istiyorum. Unutmayalım ki, bir hayat kurtarmak kadar güzel bir duygu olamaz. Herkesi organ bağışına davet ediyorum.
     Sağlığına kavuşan Selim Yıldız, sağlığına kavuşmanın mutluluğunu yaşadığını belirterek, operasyonu gerçekleştiren ekibe teşekkür etti.
     55 yaşındaki Kadri Atan da eşi Bedriye Atana (50) böbreğini vererek, yeniden sağlıklı günlerine dönmesine vesile oldu. Eşinin rahatsızlığı nedeniyle 2 yıldır büyük üzüntü duyduğunu bildiren Kadri Atan, Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesinde başarıyla organ nakli yapıldığını duymuştuk. Hiç tereddüt etmeden başvuruda bulunduk. Doktorlar, doku uyumu halinde nakil yapabileceklerini söylediler. Gerekli tetkik ve tahliller sonucu naklin yapılabileceğine karar verildi. Başarılı geçen operasyon sonrası eşim sağlığına kavuştu. Ameliyatı başarıyla gerçekleştiren Dr. Veysi Bahadır, Dr. Nurettin Ay, Doç. Dr. Ramazan Danışa teşekkür ediyorum diye konuştu.
    
     Muhabir: Özgür Ayaydın
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Diyarbakırda 2 hastaya böbrek nakli yapıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER