Diyarbakırda 5 kişinin öldürüldüğü silahlı saldırı

Diyarbakırda 5 kişinin öldürüldüğü silahlı saldırı -Vali Toprak: Toplam 3 şüpheli şahıs tutuklanmıştır -Bir koyun yüzünden 5-10 kişiyi öldüren insanlar, maalesef daha sonra 500 koyun keserek bu kan davasını bitirici barış görü


DİYARBAKIR (A.A) - Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, Dicle ilçesinde 5 kişinin öldürüldüğü olayla ilgili olarak 3 kişinin tutuklandığını bildirdi.
     Toprak, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Hüseyin Hilmi Atabay ile birlikte yaptığı basın toplantısında, Dicle ilçesi Uğrak köyünde 23 Ekim tarihinde meydana gelen ve 1i çocuk 5 kişinin hayatını kaybettiği olayla ilgili inceleme ve istihbari çalışmalar sonucunda 5 şüphelinin tespit edildiğini belirtti.
     Olayın en önemli şüphelilerinden birisinin, jandarmanın ısrarlı takibi sonucu 10 Kasım tarihinde Hatayın Dörtyol ilçesinde yakalandığını ifade eden Toprak, Diyarbakırda yakalanan diğer 2 şüpheli ile birlikte toplam 3 şüpheli, sevk edildikleri adli makamlarca tutuklanmıştır. Kimliği tespit edilen ve hakkında yakalama kararı çıkartılan diğer 2 şüphelinin yakalanması için yürütülen çalışmalar titizlikle devam etmekte olup söz konusu şahısların yakalanması için tüm güvenlik birimleri teyakkuza geçirilmiştir dedi.
     Vali Mustafa Toprak, cehaletten ve sudan sebeplerle cinayetler işlendiğine de dikkati çekerek şunları söyledi:
     Bu gibi olayların temeline baktığımızda özellikle sosyal düzendeki aşiret ve benzeri olayları da ortaya çıkaran kan davalarının oluşmaması için önleyici tedbirler almak, tüm güvenlik birimlerimizin görevi olmakla birlikte bu konuda hepimize, herkese, toplumun tüm katmanlarına büyük görev düşmektedir. Çünkü cehalet ve bilgisizlik sebebiyle bu gibi olaylar oluşabilmekte, arkasından öç alma, kan dökme olayları devam etmektedir. Çok da ilginç olaylar var, bir koyun yüzünden 5-10 kişiyi husumet duygularıyla öldüren insanlar, maalesef daha sonra 500 tane koyun keserek bu kan davasını bitirici barış görüşmelerini de yapıyorlar. Biz istiyoruz ki o son noktada yapılan güzellikler başta olsun ve bu güzellikler, bu kardeşlikler artık yerleşsin.
     Diyarbakırın Dicle ilçesi Uğrak köyünde, 23 Ekim tarihinde, seyir halinde olan bir araç silahla taranarak içindeki 5 kişi öldürülmüştü.
    
     Muhabir: Nail Kadırhan
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Diyarbakırda 5 kişinin öldürüldüğü silahlı saldırı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER