Diyarbakırdaki çatışma

Diyarbakırdaki çatışma -Şehit astsubay üstçavuş Ahmet Ünverin cenazesi Silifkede toprağa verildi


MERSİN (A.A) - Diyarbakırın Lice ilçesinde teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan astsubay üstçavuş Ahmet Ünverin cenazesi, Mersinin Silifke ilçesinde toprağa verildi.
     Silifke Devlet Hastanesinin morgundan alınan Ahmet Ünverin (28) cenazesi, Merkez Alaaddin Camisine getirildi.
     Törene, şehidin annesi Meryem Ünver, kız kardeşi Fatma Soğan, nişanlısı Emsal Göçmen, Diyarbakırda uzman çavuş olarak görev yapan ağabeyi Mehmet Ünver, üniversite öğrencisi olan erkek kardeşi Mahmut Ünverin yanı sıra Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, AK Parti Mersin milletvekilleri Ahmet Tevfik Uzun ve Çiğdem Münevver Ökten, CHP Mersin milletvekilleri Vahap Seçer, Ali Rıza Öztürk ve Aytuğ Atıcı, MHP Mersin Milletvekili Ali Öz, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hayrettin İmren, Silifke Kaymakamı Fatih Damatlar, Silifke Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel katıldı.
     Şehidin ağabeyi Mehmet Ünver, gazetecilere yaptığı açıklamada, Vatanımız, milletimiz sağ olsun, Türk milletinin başı sağ olsun. Allah Türk askerini korusun. Askerimiz var, bir askerimiz daha var, sıkıntı yok. İnanıyorum ki benim gibi düşünen birçok kişi vardır. İçim yanıyor dedi.
     Şehidin babası Durmuş Ünver de Milletvekilleri bir olup bu vatanı kurtarmalı. Bu terör belasından kurtulmalıyız diye konuştu.
     Anne Meryem Ünver de Şehit sadece benim şehidim değil Türkiyenin şehidi. Yeter, anneler ağlamasın dedi.
     Şehidin cenazesi, öğle namazını müteakip Mersin Müftüsü Ali Melek tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından bir süre top arabasında taşındı. Cenaze, Silifke Kalesinin karşısındaki asri mezarlıkta toprağa verildi.
     Şehit Ahmet Ünverin Emsal Göçmenle 1 ay önce nişanlandığı, gelecek yılın nisan ayında evlenmeyi planladığı öğrenildi.
    
     Muhabir: Hüseyin Haskan / Süleyman Tıraş / Aykut Ünlüpınar
     Yayıncı: Hande Cankar
<< Önceki Haber Diyarbakırdaki çatışma Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER