Diyarbakırdaki izinsiz gösteri

Diyarbakırdaki izinsiz gösteri -İHD Genel Başkan Yardımcısı Çelebi: Bir kişinin hayatını kaybettiği olayın nasıl gerçekleştiği konusunda savcılık bilgilendirilmemiştir


DİYARBAKIR (A.A) - İnsan Hakları Derneği (İHD) Genel Başkan Yardımcısı Serdar Çelebi, Bir kişinin hayatını kaybettiği olayın nasıl gerçekleştiği konusunda savcılık bilgilendirilmemiştir dedi.
     İHD ve Diyarbakır Tabip Odası, ortak düzenledikleri basın toplantısıyla, Diyarbakırda düzenlenen izinsiz gösterilerde polise atmak istediği el yapımı patlayıcının elinde patlaması sonucu hayatını kaybettiği belirtilen Şahin Önerin otopsi raporunu açıkladı.
     İHD Genel Başkan Yardımcısı Çelebi, İHD Diyarbakır Şubesinde düzenlenen basın açıklamasında, savcılık dosyasının fotokopisinin ellerinde olduğunu belirterek, dosyada olay tutanağının olmadığını ileri sürdü.
     Dosyada savcının olay yerine ertesi gün gittiğine ilişkin bir tutanak olduğunu iddia eden Çelebi, şöyle dedi:
     Bir kişinin hayatını kaybettiği olayın nasıl gerçekleştiği konusunda savcılık bilgilendirilmemiştir. Dosyada, bomba mı patlamış- Hangi polis veya araç görevliydi- Araç mı ezmiş- gibi bilgiler yok. Çünkü emniyet bu bilgileri göndermemiş.
     İHD Diyarbakır Şube Başkanı Raci Bilici, Adli Tıptan çıkan raporu aldıktan sonra Adlı Tıp Derneği uzmanları ve bu konuda uzman olan İstanbuldaki bazı kişilerle görüştüklerini ifade ederek, bu görüşme sonunda Şahin Önerin elindeki bir patlayıcı nedeniyle ölmediğini düşündüklerini belirtti.
    
     Muhabir: Cihan Eser - Ahmet Kaplan
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Diyarbakırdaki izinsiz gösteri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER