Diyarbakır, ITB Berlin Uluslararası Turizm Fuarına

Diyarbakır, ITB Berlin Uluslararası Turizm Fuarına katılacak -Dünyanın en fazla ziyaret edilen turizm fuarı olan Almanyadaki fuarda, Diyarbakır yöresel tatların yanı sıra 5 dilde basılan broşür, gezi rehberi, gezi haritası ve kitaplarla


DİYARBAKIR (A.A) - Diyarbakır 6-10 Martta gerçekleştirilecek olan dünyanın en büyük turizm ve seyahat fuarı organizasyonu olan ITB Berlin Uluslararası Turizm Fuarına katılacak.
     187 ülke, 10 bin 644 katılımcı, 113 bin turizm profesyoneli ve 60 bin tatilci ziyaretiyle 94 ülkeden 7 bin gazetecinin katılımıyla dünyanın en fazla ziyaret edilen turizm fuarı olma unvanını elinde tutan ITB Berlin Uluslararası Turizm Fuarında Diyarbakır, badem ezmesi ve cevizli sucuk gibi çeşitli yöresel tatların yanı sıra valilikçe hazırlanan Türkçe, Almanca, Arapça, İngilizce ve Japonca dillerinde basımı yapılan gezi rehberi, gezi haritası, broşür, kitapçıklar ve tanıtım filmleri ile tanıtılacak.
     1966dan bu yana gerçekleştirilen ve bu yıl 47ncisi düzenlenecek fuarda Diyarbakır, Kültür ve Turizm Bakanlığınca fuar alanında kurulacak 3 bin 79 metrekarelik stantta kendisine ayrılan kısımda tanıtımını yapacak.
     Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, yaptığı açıklamada, son yıllarda yapılan turizm ve tanıtım yatırımlarıyla Diyarbakırın turizm potansiyelinde önemli başarılar kaydedildiğini vurgulayarak, bugün Diyarbakır Surlarının, Türkiyenin en büyük alana sahip Arkeolojik Müzesinin yer alacağı İçkalenin, İslamın Beşinci Harem-i şerifi kabul edilen Ulu Camisinin, nebi ve sahabe türbelerinin büyük restorasyon çalışmalarıyla yeniden özüne uygun olarak onarıldığını söyledi.
    
     -Kültür ve inanç turizmindeki yeri-
    
     Diyarbakır denilince akla gelen tüm yapılarda önemli çalışmalar yürütüldüğünü ifade eden Vali Toprak, bu çalışmalarla kentin, kültürel mirasın korunması ve turizm altyapısının geliştirilmesinde önemli yol katettiğini belirtti.
     Toprak, turizm altyapısının geliştirilmesine paralel olarak Diyarbakırın tüm potansiyelleriyle tanıtımının büyük önem arz ettiğini kaydederek, şöyle dedi:
     Diyarbakırın en iyi şekilde tanıtımı adına valilikçe oluşturulan yol haritasıyla yurt içinde ve yurt dışında önemli turizm, fuar ve organizasyonlara katılım planlandı. Bu çalışmalardan biri de Almanyanın Berlin kentinde düzenlenen dünyanın en büyük turizm fuarı olan ITB Berlin Turizm Fuarıdır. Diyarbakır gibi turizmde çok önemli potansiyeli olan bir kentin bu fuarda yer alması bizim için bir görevden öte büyük bir sorumluluktur. Diyarbakıra gelen yabancı turistlerin önemli bir bölümünü Almanyadan gelen turistler oluşturmakta ve son yıllarda artık Alman turistlerin de kültür turizmi turlarına büyük önem verdikleri gözlenmektedir. Biz de kültür ve inanç turizminde büyük potansiyeli olan Diyarbakırı Alman turizmi başta olmak üzere dünya turizm piyasasına en iyi şekilde sunmanın hazırlıklarını yapıyoruz. Son 6 ayda yurt içi ve yurt dışında birçok büyük turizm organizasyonuna Diyarbakır güçlü bir şekilde katılım sağladı. Diyarbakırın bu tanıtım çalışmalarıyla çok kısa sürede kültür ve inanç turizminde hak ettiği yerlere geleceğini düşünüyoruz.
     Vali Toprak, Diyarbakırın tanıtımı adına stantta fuar ziyaretçilerine Diyarbakıra özgü yöresel tatlardan cevizli sucuk ve badem ezmesi gibi ürünlerin sunumunun yapılacağını ifade ederek, Diyarbakırın tanıtımının her yönüyle sağlanması adına valilikçe hazırlanan ve Türkçe, Almanca, Arapça, İngilizce ve Japonca dillerinde basımı yapılan gezi rehberi, gezi haritası, broşür ve kitapçıklar ile ili tanıtan kitap, tanıtım filmi gibi tanıtım materyallerinin stantta gelen ziyaretçilere dağıtılacağını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Sema Kaplan
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Diyarbakır, ITB Berlin Uluslararası Turizm Fuarına Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER