Diyarbakır Havaalanı 1 Eylülde açılacak

Diyarbakır Havaalanı 1 Eylülde açılacak -Haftada 126 uçakla, 252 sefer yapılan Diyarbakır Havaalanı ana pistinde 1 Haziranda başlayan onarım çalışması 1 Eylülde sona erecek -Vali Toprak: 1 Eylülden itibaren tüm uçuşlar yapılmaya


DİYARBAKIR (A.A) - Hafta 126 uçakla, 252 sefer yapılan Diyarbakır Havaalanı ana pistinde, 1 Haziranda başlayan onarım çalışması 1 Eylülde sona erecek.
     Türk Hava Yolları (THY), Sun Ekspres, Pegasus, Anadolu Jet ve Onur Airin haftada 126 uçakla, 252 sefer yaptığı Diyarbakır Havaalanında 1 Haziranda başlayan 3 bin 549 metre uzunluğundaki ana pistteki onarım çalışmasında, aşınma ve yıpranmalar gözden geçiriliyor, dalgalanmalar gideriliyor.
     Ana pistin 1 Eylüle hazır hale getirmek için yoğun bir çalışma yapılıyor. Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, havaalanı ana pistinin periyodik bakıma alınması nedeniyle ara verilen uçuşların 1 Eylülden itibaren daha önce olduğu gibi devam edeceğini söyledi.
     1 Eylülden itibaren tüm uçuşlar yapılmaya başlanacak. Planlandığı gibi onarım zamanında bitiyor diyen Toprak, 3 bin 549 metre uzunluğunda, 45 metre genişliğindeki pistin kategori 1 denilen uluslararası standartlara sahip olduğunu belirtti.
     Onarım çalışmasının rutin olarak 10 yılda bir yapıldığını anlatan Toprak, onarım çalışmasında pistin yüzeyindeki dalgalanmaların giderildiğini, güvenliği sağlamak için de aşınma ve yıpranmaların gözden geçirildiğini bildirdi.
     Ana pistin onarıma alınması nedeniyle vatandaşların mağdur olmaması açısından güvenlik pistine gün doğumundan gün batımına kadar 5 Bora Jet uçağı Ankara-Diyarbakır, Diyarbakır-Ankara uçuşu gerçekleştiriyor. Uçuşların kalan kısmı ise çevre illerden yapılıyor.
    
     Muhabir: Nurten Aslan
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Diyarbakır Havaalanı 1 Eylülde açılacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER