Diyarbakır kuvvetli yağışın etkisinde

Diyarbakır kuvvetli yağışın etkisinde -Yağış nedeniyle 30u aşkın ev ve iş yerini su bastı -Cadde ve sokakların suyla dolması nedeniyle başta öğrenciler olmak üzere vatandaşlar büyük sıkıntı yaşadı


DİYARBAKIR (A.A) - Diyarbakırda yağış nedeniyle 30u aşkın ev ve iş yerini su bastı.
     Dünden bu yana kuvvetli yağışın etkisinde kalan Güneydoğu Anadolu Bölgesinde yağış aralıklı olarak devam ediyor. Son 24 saatte 38 kilogram yağışın düştüğü Diyarbakırda, çoğunluğu Çarıklı Mahallesinde olmak üzere 30u aşkın ev ve iş yerini su bastı.
     Bu arada Diyarbakır kent merkezinde devam eden köprülü kavşak çalışmalarında kullanılan bir iş makinesi kazılan kavşağın suyla dolması üzerine su içerisinde kaldı. Bazı cadde ve sokaklarda biriken sular nedeniyle başta öğrenciler olmak üzere vatandaşlar büyük sıkıntı yaşarken, yolda kalan araçlar ise çekici yardımıyla sudan çıkarıldı.
     Altyapı yetersizliği nedeniyle büyük sıkıntı yaşadıklarını vurgulayan vatandaşlar, ilgililerden acil çalışma yapmalarını istediler.
    
     -2 gün daha etkili olacak-
    
     Diyarbakır Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri, Güneydoğu Anadolu Bölgesinin orta Akdeniz üzerinden gelen yağışlı havanın etkisinde kaldığını, bu nedenle bölgeye son 2 günde 55 kilogram yağış düştüğünü söylediler.
     Yağışlı havanın özellikle bugün ve yarın da çok etkili olacağını belirten yetkililer, Bölge geneline bugün ve yarın da yaklaşık 50şer kilogram yağışın düşmesini bekliyoruz. Yüksek kesimlerde ise yağış kar şeklinde olacak. Yağmurun sel ve su taşkınlarına sebep olması ihtimaline karşı vatandaşların dikkatli olmaları gerekir dedi.
    
     Muhabir: Özgür Ayaydın-İbrahim Yakut
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Diyarbakır kuvvetli yağışın etkisinde Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER