Doğancı Barajının gövdesinden geçen yol

Doğancı Barajının gövdesinden geçen yol -Bursa Kent Konseyi Başkanı Pala, yıllar önce zorunluluktan yapılan yolun değiştirilerek tedbir alınması gerektiğini bildirdi


BURSA (A.A) - Bursa Kent Konseyi Başkanı Semih Pala, Bursanın içme suyunun temin edildiği Doğancı Barajının gövdesi üzerinden geçen yolun tehlikeli olduğunu belirterek, yıllar önce zorunluluktan yapılan yolun değiştirilerek tedbir alınması gerektiğini bildirdi.
     Pala, yaptığı yazılı açıklamada, Bursa Kent Konseyi bünyesinde bulunan Bursa Çalışma Grubu tarafından kısa süre önce kendisine Doğancı Barajıyla ilgili görüşler iletildiğini belirtti.
     Semih Pala, rapordaki, Bursanın içme suyunun temin edildiği Doğancı Barajı gövdesi üzerinden geçen yoldan, Orhaneli, Büyükorhan, Harmancık ile Kütahya ve ilçelerine giden taşıt trafiği sağlanmaktadır. Doğancı Barajı gövdesi üzerinden geçen yolun giriş ve çıkışları ile gövde üzerinden geçişler her türlü tehlikeye açık bulunuyor. Yıllar önce zorunluluktan yapılmış olan yolun değiştirilerek tedbir alınması gerekiyor. Bursa istikametinden baraj gövdesine gelmeden önce yol, bir köprü ile karşı yakaya alınabilir görüşünü önemsediklerini ifade etti.
     Pala, konuyu Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığına, Orman ve Su işleri Bakanlığına, Karayolları Genel Müdürlüğüne, Karayolları 14. Bölge Müdürlüğüne, Bursa Valiliğine ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığına yazıyla ilettiklerini söyledi.
    
     Muhabir: Cem Şan
     Yayıncı: Kamuran Akkuş
<< Önceki Haber Doğancı Barajının gövdesinden geçen yol Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER