Doğuda kar yağışı

Doğuda kar yağışı -Kar yağışı ve tipi nedeniyle 123 köy yolu ulaşıma kapandı -Gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 10 dereceyle Ağrıda ölçüldü


ERZURUM (A.A) - Doğu Anadolu Bölgesinde etkili olan kar yağışı, yaşamı olumsuz etkiliyor. Bölgede 123 köyle ulaşım sağlanamıyor.
     Meteoroloji Erzurum Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, Sibirya yüksek basınç sisteminin etkisi altına giren Doğu Anadolu Bölgesinde kar yağışı etkisini sürdürüyor.
     Bölge illerinden Erzurumda 92, Ağrıda 19, Ardahanda 11 ve Karsta 1 olmak üzere toplam 123 köy yolu, kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşıma kapandı.
     İl Özel İdaresine bağlı karla mücadele ekipleri, kapalı köy yollarının ulaşıma açılması için çalışmalarını yoğun şekilde sürdürüyor.
     Gece en düşük hava sıcaklıkları sıfırın altında olmak üzere Ağrıda 10, Ardahanda 9, Karsta 7, Erzincan ve Iğdırda ise 0 derece olarak ölçüldü.
     Günün en yüksek hava sıcaklıklarının da Ardahanda sıfırın altında 7, Ağrıda sıfırın altında 5, Erzurum ve Karsta sıfırın altında 3, Erzincan ve Iğdırda ise 5 derece olması tahmin ediliyor.
     Bu arada, bölgede etkili olan kar yağışıyla birlikte kent merkezleri beyaz örtüyle kaplandı. Son ölçümlere göre kar kalınlıkları Ağrıda 64, Ardahanda 30, Karsta 23, Erzurumda 18, Iğdırda 2 ve Erzincanda 1 santimetre.
     Meteoroloji yetkilileri, vatandaşları çığ tehlikesine karşı uyardı.
    
     Muhabir: Ayşe Yıldız
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Doğuda kar yağışı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER