Doğuda kış

Doğuda kış -Van, Bitlis, Muş ve Hakkaride 334 köyle ulaşım sağlanamıyor


VAN (A.A) - Van, Bitlis, Muş ve Hakkaride etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle 334 köyle ulaşım sağlanamıyor.
     Van Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, hafta sonundan itibaren kentte etkili olan kar yağışı sonucu Van merkez ve ilçelere bağlı 215 köy yolu ulaşıma kapandı.
     Yağışın etkisini yitirmesinin ardından İl Özel İdaresi ekipleri karla mücadele çalışması başlatırken, ekiplere diğer kurumlardan da araç takviyesi yapıldığı öğrenildi.
     Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri, kar kalınlığının kent merkezinde 18 santimetre olarak ölçüldüğünü belirterek, gün içerisinde yağış beklenmediğini bildirdi.
     Yetkililer, gün içinde beklenen en düşük hava sıcaklığının Vanda sıfırın altında 4, Bitliste eksi 7, Muşta eksi 5, Hakkaride ise eksi 3 derece olacağını ifade etti.
     Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü Yol ve Ulaşım Hizmetleri Şubesi yetkilileri de kar yağışı nedeniyle Van-Bahçesaray karayolunun Çatak yol ayrımından sonraki bölümünün ulaşıma kapalı olduğunu, ekiplerin, olumsuz hava koşulları nedeniyle henüz çalışma başlatamadığını kaydetti.
    
     -Bitlis-
    
     Kar yağışı ve tipi nedeniyle 107 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğu Bitliste, yolların ulaşıma açılması için çalışmaların devam ettiği öğrenildi.
     Yetkililer, özellikle akşam saatlerinde hava sıcaklığında yaşanan düşüş nedeniyle don ve buzlanmaya karşı vatandaşları uyardı.
     Kar kalınlığının 48 santimetre olarak ölçüldüğü kentte, belediye ve karayolları ekipleri de gerek kent merkezi gerekse şehirlerarası yollarda çalışmalarını sürdürüyor.
    
     -Muş-
    
     Muşta dün akşam saatlerinden itibaren başlayan ve aralıklarla devam eden kar yağışı sonucu kent merkezi ve ilçelere bağlı 10 köyle ulaşım sağlanamıyor.
     Yağışın etkisini yitirmesiyle İl Özel İdaresi ekiplerince başlatılan yol açma çalışmalarının aralıksız devam ettiğini vurgulayan yetkililer, Muş-Bingöl, Muş-Erzurum ve Muş-Bitlis yollarında da kar temizleme çalışmalarının sürdüğünü ifade etti.
     Hakkaride de kar yağışı ve tipinin etkisiyle ulaşıma kapanan 2 köy yolunda çalışma başlatıldığı ifade edildi.
    
     Muhabir: Ekip / Sıtkı Yıldız
     Yayıncı: Levent Harman

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER