Doğuda kış

Doğuda kış -Gece en düşük hava sıcaklığı eksi 12 dereceyle Erzurumda ölçüldü -Bölgede bin 381 köy yolu ile ulaşım sağlanamıyor -Erzurumda yolu ulaşıma kapalı olan köylerden 13 hasta, İl Özel İdare Müdürlüğü ve 112 Acil Servis


ERZURUM (A.A) - Doğu Anadolu Bölgesinde gece en düşük hava sıcaklığı eksi 12 dereceyle Erzurumda ölçüldü. Bölgede bin 381 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor.
     Meteoroloji Erzurum Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, Sibirya üzerinden gelen yüksek basınç sisteminin etkisi altına giren bölgede soğuk hava etkili oluyor.
     Erzurumda 717, Ağrıda 397, Karsta 181, Ardahanda 86 toplam bin 381 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor. İl Özel İdaresi Müdürlüğüne bağlı karla mücadele ekipleri, kapalı köy yollarının ulaşıma açılması için yoğun bir şekilde çalışmalarını yürütüyor.
     Ekipler, yol açma çalışmalarının yanı sıra ulaşımın sağlanamadığı köylerdeki durumu ağır olan hastalara da yardım ediyor. Erzurumda son 24 saat içerisinde yolu ulaşıma kapalı olan köylerden 5i doğum olmak üzere 13 hasta, İl Özel İdare Müdürlüğü ve 112 Acil Servis ekiplerince hastanelere yetiştirildi. Kapanan köy yollarında mahsur kalan 35 araç ekipler tarafından kurtarıldı.
     Son ölçümlere göre kar kalınlıkları, Erzurum ile Ardahanda 37, Palandöken Kayak Merkezinde 56, Kars ve Ağrıda 60, Sarıkamış Bayraktepede 68 santimetre olarak ölçüldü.
     Bölgede gece ölçülen en düşük hava sıcaklıkları Erzurumda eksi 12, Kars ve Ardahanda eksi 6, Erzincanda eksi 4, Ağrıda eksi 3, Iğdırda 2 derece oldu.
     Günün en yüksek hava sıcaklıklarının da Erzincanda eksi 3, Erzurum, Kars ve Ardahanda eksi 2, Ağrı 0, Iğdırda 4 derece olması tahmin ediliyor.
     Havanın çok bulutlu olacağı bölgede zamanla kar yağışı etkili olacak.
     Bu arada ulaşıma kapanan Erzurum-Ağrı karayolunun yeniden trafiğe açılması için çalışmalar devam ediyor.
    
     Muhabir: Sagip Sezginer
     Yayıncı: Emine Konuk

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER