Doğuda kış

Doğuda kış -Gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 9 dereceyle Erzurum, Ardahan ve Karsta ölçüldü -Bölgede 316 köyle ulaşım sağlanamıyor


ERZURUM (A.A) - Doğu Anadolu Bölgesinde gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 9 dereceyle Erzurum, Ardahan ve Karsta ölçüldü. Bölgede 316 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor.
     Meteoroloji Erzurum Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, Sibirya üzerinden gelen yüksek basınç sisteminin etkisi altına giren bölgede soğuk hava ve don olayları etkili oluyor. Yetkililer, kar erimesi ve çığ tehlikesine karşı uyardı.
     Bölgede gece ölçülen en düşük hava sıcaklıkları sıfırın altında olmak üzere Erzurum, Ardahan ve Karsta 9, Erzincanda 6, Iğdırda 4, Ağrıda 3 derece oldu.
     Günün en yüksek hava sıcaklıklarının Erzurumda 0, Ağrı ve Karsta 1, Ardahan ve Iğdırda 3, Erzincanda 5 derece olması tahmin ediliyor.
     Bu arada aralıklarla etkili olan kar yağışı nedeniyle Erzurumda 154, Ağrıda 93, Iğdırda 49, Karsta 20 olmak üzere toplam 316 köyle ulaşım sağlanamıyor.
     İl Özel İdaresine bağlı karla mücadele ekipleri, kapalı köy yollarının ulaşıma açılması için yoğun şekilde çalışmalarını yürütüyor.
     Bölgede kar kalınlıkları Ağrıda 68, Ardahanda 40, Erzurumda 28, Karsta 18, Erzincanda 11, Iğdırda 4 santimetre, Palandöken Kayak Merkezinde 85 ve Bayraktepe Kayak Merkezinde 72 santimetre olarak ölçüldü.
    
     Muhabir: Zehra Melek Çat
     Yayıncı: Emine Konuk

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER